Kuruluş Osman’da Başkonuş vurgusu

Türkiye’yi ekranlar karşısına kilitleyen ve Osmanlı Tarihini anlatan Kuruluş Osman dizisinde, Kahramanmaraş’ın doğa turizminde vazgeçilmezi Başkonuş Yaylası’na değinildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2021 23:50
Kuruluş Osman’da Başkonuş vurgusu

ATV Ekranlarında izleyiciler ile buluşan Kuruluş Osman dizisinin yeni bölümünde, Başkonuş Yaylasındaki Ahilerin hareket etmeye hazır oldukları hakkında bir söylem yer aldı. Kahramanmaraş’ın kış turizminde lider bölgesi Başkonuş’un adının tarih dizilerinde geçmesi vatandaşlar tarafından hoş karşılandı.

BAŞKONUŞ YAYLASINDA NELER VAR?

Başkonuş Yaylası ormanlık ağaç çeşitleri çok zengin bir konuma sahip. Karaçam, Göknar, Sedir, Gürgen ve Kızılağaç gibi çeşitliliğini coğrafyasında barındırıyor.

Kızılçam, meşe türleri, alıç ağacı, palamut ağacı, kokulu ardıç ve otsu bitkiler sümbül, nergis, orman gülleri, katırtırnağı, çiğdem, salep, siklamen çiçekleri, çiçeği gibi adını sayamadığımız nice türler barındıran bir cennet köşesi… Giriş kısmından geçerken bungalov evler gözünüze çarpar, özellikle bu evler kış aylarında ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Başkonuş Yaylasında aileniz ile piknik yapabileceğiniz geniş alanlar, yürüyüş yapabileceğiniz 5 kilometrelik sersem yaylası… tertemiz havası ile keyifli ve huzurlu vakit geçirmenin tek adresi.

NASIL GİDİLİR?

Başkonuş ve Sersem Yaylası kış aylarında muazzam görüntüsü ile insanların göz zevkine dokunuyor.  Muhteşem doğası ve eşsiz atmosferi ile Kahramanmaraş ve çevre iller için vazgeçilmezlik konumunda yer alıyor.  Güneşin battığı andan itibaren ay ışığı ile doğada baş başa kalıyorsunuz, tertemiz havası ile şehrin gürültüsünden uzak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.