Küresel düzen hakkı temsil etmiyor

Küresel düzen hakkı temsil etmiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2017 09:32
Küresel düzen hakkı temsil etmiyor

Hindistan’dan dünya mazlumlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyinde adaletin güce göre dağıtımının yapıldığını belirterek, “Tüm uluslararası kuruluşlarda, güçlü olan kimse haklı olan da o. Eğer gücün de yoksa haksızsın. Biz diyoruz ki hayır. Haklı kimse, güçlü olan da o olacak” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan’a çıkarma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “dünya 5’ten büyüktür” söylemini yineledi. Jamia Milia İslamia Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verildiği törende konuşan Erdoğan, adeta tüm dünya mazlumlarının sesi oldu. BM Güvenlik Konseyinde adaletin dağıtımının haksız yapıldığını belirten Erdoğan, şu tarihi çıkışını yaptı: 

GÜÇLÜNÜN HAKLILIĞINA ‘HAYIR’

“BM Güvenlik Konseyinden de hiçbir şey beklemeyelim. Şimdi aynı sorun tüm uluslararası kuruluşlarda da, güçlü olan kimse haklı olan da o. Eğer gücün de yoksa haksızsın. Biz diyoruz ki hayır. Haklı kimse güçlü olan da o olacak. Birinci, ikinci dünya savaşlarının ardından Avrupa, ABD merkezli olarak kurulan küresel düzen dünyanın geri kalanının haklarını savunmaktan giderek geri kalıyor. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi küresel düzeyde kabul görmesi için çalışılan değerlerin çıkarları icap ettirdiğinde bizzat bunu ifade edenler tarafından hilali artık gizlenemez hale gelmiştir. Şu anda Suriye, Irak. Yaşananlar ortada. Her şey bu kadar açık ve net ortadayken hala hangi adaletten bahsediyorsunuz? Milyonu öldüren, devlet terörü estiren bir katil Esad hâlâ Suriye’nin başında durabiliyorsa BM’ye rağmen, artık söyleyecek söz kalmadı. Dünyanın güçlü ülkeleri BMGK’daki 5 daimi ülke buna ne gibi bir çözüm getirdi şu ana kadar.” 

TÜRK-HİNT GÜÇ BİRLİĞİ

Türkiye-Hindistan İş Forumu’na da katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hint ve Türk ticaretinin potansiyelinin yüksekliğine dikkat çekti. Hindistan Başbakanı Shri Narenrdra Modi’nin katılımıyla gerçekleştirilen forumda konuşan Erdoğan, ekonomik istikrar mesajı verdi. Hindistanlı yatırımcılara çağrıda bulunan Erdoğan, “Türkiye ve Hindistan’ın ekonomik potansiyelleri çok yüksek. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen Hindistan’a her türlü kolaylığı yapmaya hazırız. Kur baskını azaltmalıyız. Kendi milli paralarımızla ithalat ve ihracatı yapabiliriz” dedi.

GELİN TÜRKİYE’DE DÜĞÜN YAPIN

Hint turistleri Türkiye’ye beklediğini dile getiren Erdoğan, “Geçtiğimiz sene 75 milyon turist geldi. Hint turistler 79 bin civarındadır. Biz Hindistan’dan daha fazla turist bekliyoruz. Düğünlerini Türkiye’de yapan Hintli ailelerin sayılarının arttığını görüyoruz. Turist sayılarının artırılması, ulaşımın geliştirilmesini de gerekli kılıyor. THY ve AtlasJet Hindistan sefer sayılarının artırılmasını istiyor. Air İndia ve havacılık şirketlerimizin geliştirilmesi yararlı olacaktır” açıklamasında bulundu. Hindistan Başbakanı Modi ise, “Gelin güçlerimizi birleştirelim” çağrısında bulundu. 

FETÖ’YÜ TAMAMEN SİLİN

Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ile başbaşa görüşmesinin sonunda düzenlenen ortak basın toplantısında, FETÖ ile mücadeleye değindi. Hindistan’daki terör saldırılarını da lanetleyen Erdoğan, “FETÖ hakkında dostlarımızı bilgilendiriyor ve uyarıyoruz. Dost Hindistan’ın alacağı önlemlerle FETÖ’yü ülkesinden tamamıyla çıkaracağını umuyorum” şeklinde konuştu. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.