Kur'an'ın Tercümanı: Hz. Abdullah bin Abbas

Ayette buyurulur: "...Allah'tan gereği gibi korkanlar, ancak O'nun bilgili kullarıdır. Şüphesiz Allah, her zaman üstündür, çok bağışlayıcıdır." (Fâtır, 35/28)

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2023 10:58
Kur'an'ın Tercümanı: Hz. Abdullah bin Abbas

Hz. Abdullah bin Abbas: Kur'an'ın derin bilgisiyle tanınan örnek sahabi. Allah'ın kitabını öğrenme ve öğretme konusunda öncü bir isim.

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) amcasının oğlu olan Abdullah bin Abbas, zeki bir çocuk olarak tanındı. Peygamberimiz, onun iyi bir şekilde yetişmesini ve Allah'ın dinini öğrenmesini arzu ediyordu. Bu nedenle Allah'a dua etti ve ona Kur'an'ı öğretmesini, dinde bilgi sahibi yapmasını istedi. Hz. Peygamber vefat ettiğinde, Abdullah, diğer sahabilerden daha genç olmasına rağmen Kur'an'ı en iyi bilenlerden biriydi. Bu başarıyı elde etmek için büyük bir çaba sarf etti ve büyük sahabilerin bilgilerinden istifade etti. Ona "Kur'an'ın yorumcusu" ve "ümmetin büyük bilgini" denilecek kadar derin bir bilgi birikimine sahipti. Allah'ın kitabını başkalarına öğretmek için çaba gösterdi ve Kur'an'ı daha iyi anlamak isteyen herkesin sorularını cevaplandırdı. Kur'an-ı Kerim hakkında bilmedikleri veya anlamakta zorlandıkları konularda kendisine danışan birçok insan oldu. Abdullah bin Abbas'ın Kur'an'ı öğrenme, anlama ve başkalarına öğretme çabası her zaman takdir gördü. O, Peygamberimizin öğütlediği gibi Allah'ın kitabına sıkıca sarılan örnek bir sahabiydi.

Ayrıca, şu sözle de pekiştirmek isterim: "Ara bozuculuk yapan, yaptığı iyiliği gösteriş yaparak başkalarına sunan ve cimri olan kimse, cennete giremez." (Tirmizî, Birr, 41)

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.