KSÜ Rektörü Can, 10. Küresel İslami Pazarlama Kongresi'ne katıldı

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Küresel İslami Pazarlama Kongresi'ne (GIMAC 10) katılarak, İslami Pazarlamaya ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2019 15:25
KSÜ Rektörü Can, 10. Küresel İslami Pazarlama Kongresi'ne katıldı

Kongreye, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Endonezya, Malezya, Pakistan, Libya, Cezayir ve Macaristan gibi 20 farklı ülke de katılım gösterdi.

ALKÜ, İslami Pazarlama Örgütü ve Karabük Üniversitesinin ortaklığında düzenlenen GIMAC 10 23-24 Nisan tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirildi. 50 farklı üniversite ve kurumdan 90 akademisyen ve ailelerinin katıldığı 10. Küresel İslami Pazarlama Kongresi’nin açılış törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, GIMAC 10 Kongre Başkanı Dr. Baker Ahmad ile çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen katıldı.

Katılımcı akademisyenler tarafından 80 araştırmanın İngilizce, Türkçe, Arapça olarak 3 dilde sunulacağı kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Pınarbaşı, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
ksu1-006.jpg
Kongre açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise ekonominin dünyada gelişmişlik göstergelerin en başında geldiğini vurguladı.
“Ekonomi denilince üretim, tüketim, gayri safi milli hâsıla, arz talep gibi ekonomik kavram ve değerler gündeme geliyor. Tüm bunları işletmecilik kavram ve süreçleri içinde yürütüyoruz. Bu güne kadar işletme üretme denirken, artık üretmekle ifade edilmiyor, üretme yanında bunun en uygun yöntemlerle pazarlanması da gerekiyor. Pazarlama ise bu mübadele içerikli amaçlara ulaşmak üzere fikirlerin, malların ve hizmetlerin gelişmesi, fiyatlandırılması, dağıtılmasına ilişkin uygulama süreçleri olarak ifade ediliyor.” Diyen Rektör Can, “Dünyanın bu kavram ve olgularına Müslümanlarında bir bakışı vardır ve bir bakışı olmalıdır. İslam sadece bir inanma sistemi değil aynı zamanda muamele, ibadet ve yaşantı biçimlerini içeren mükemmel bir sistemdir. Bu noktada çok şükür son yıllarda Müslümanların bakışıyla da ilgili helal gıda, finans kurumları, sigorta, İslami banka, helal tüketim gibi kavramlarla İslam’ın bakışı ortaya konulmuştur.” şeklinde konuştu.

Açılış programının son konuşmasını gerçekleştiren İslami Pazarlama Kongresi Başkanı Dr. Baker Ahmad ise kongrenin Türkiye’de ve Alanya’da gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Pazarlama Araştırmaları Derneği (PPAD)Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Zafer Erdoğan ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Altunışık GIMAC 10’un açılış sunumlarını gerçekleştirdi.

23 ve 24 Nisan tarihlerinde çeşitli paneller ve bildiri sunumları ile devam eden kongrenin kapanışının ardından tüm katılımcılar Alanya şehir gezisine katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.