Kriz tüketici esnaf zincirini etkiledi

Andırın Ticaret İşletmecisi Mustafa Avcı, kriz ortamının esnafı ve tüketiciyi etkilemesi ile yıllık ısınma maliyetleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2019 18:38
Kriz tüketici esnaf zincirini etkiledi

Ekonomik krizin zincirleme esnaf ve tüketiciyi etkilediğini vurgulayan Avcı; “Geçtiğimiz aylarda yaşanan ekonomik dalgalanma dolayısıyla piyasada duraksamayla karşı karşıya geldik. Bu daralma işleri zaman zaman bıçak gibi kesti. Biz esnafları etkilediği gibi haliyle nihai tüketiciyi de etkiledi. Doğalgazın şehre ayak basması, kamusal alanda yapılan hizmetlere biraz daha dikkatli olunmaması dolayısıyla sektör can çekişir hale geldi. Bu yıl kömür ucuz. Geçtiğimiz yıl dolar 7 Türk Lirası bandında seyrettiği dönemler oldu şuan ise 5 Türk Lirası civarlarında. Ortalama 300 Türk Lirasına yakın düşüşler var. Fiyatlarımız ton tabanlı olup Bin Türk Lirası Bin 700 Türk Lirası Arasında kömür fiyatları pazarda yerini alırken, odunlar 400 ile 600 Türk Lirası civarlarında. Ortalama bir hanenin yıllık ısınma maliyeti total 2 Bin Türk Lirası olacaktır” dedi.

Bölgesel problemlere değinen ve esnafsın sahipsiz olduğunun altını çizen Avcı; “Bölgede temizlik adına bir hizmet henüz yok. Bir tane temizlik görevlisi verilmiş bölgeye, tek başına bu kadar büyük alana yetişmesi olanaksız.  Temizlik araçları çoğu zaman fırçasını indirmeden direkt geçiş sağlıyor. Esnaf sahipsiz kalıyor. Siyasetçilerimiz ismini biliyoruz fakat varlıklarından bir haberiz” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.