Kömürden zehirlenmelerin önüne, bilinçli kullanım ile geçebilirsiniz

Kahramanmaraş Mahrukatçılar esnafı İbrahim Özdemir, Bilinçli Kömür yakılması ile zehirlenmelerin önüne geçilebileceğini kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2017 10:52
Kömürden zehirlenmelerin önüne, bilinçli kullanım ile geçebilirsiniz

Odun ve Kömür satışı ile vatandaşlara güler yüzlü hizmet sunduklarını ifade eden Özdemir, Odun ve Kömürün kaliteli ve marka olanının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Piyasadaki rekabetten dolayı kalitesiz ürünlerinde sektörde yer aldığını belirten Özdemir, Vatandaşların kaliteden şaşmaması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Emekliler Derneği Kahramanmaraş Dağıtım Şubeliğinin de yapıldığını belirten Özdemir, Vatandaşlara çağrıda bulundu: ‘Vatandaşlarımızı işletmemize davet ederek, bir çay içmeye bekleriz.’

komurden-zehirlenmelerin-onune,-bilincli-kullanim-ile-gecebilirsiniz1.jpg

Özdemir: “Sektörümüz her geçen gün geriye doğru gidiyor. Son bir ayda doların aşırı yükselmesi piyasayı ve bizi olumsuz yönde etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Odun ve kömür alırken vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızda bilinçsiz bir alım söz konusu, Bir ton kömür alındığı zaman bir ton da odun alınıyor. Halbuki bir ton kömür aldığınız zaman bilinçli tüketim yaptığınız takdirde, Yarım Ton odun ile kışı geçirebilirsiniz.

Kömürü kullanma ve yakma şekli çok önemlidir. Vatandaşlarımız kömürün kullanımına çok dikkat etmesi gerekiyor, Kömür üstten yakıldığı zaman tehlike boyutu ciddi oranda azalır. Yani Kömürü üstten sobanın içerisine bıraktığınızda üzerine odun bırakıp yaktığınız takdirde, Hem kömürden zehirli gaz çıkma oranı azalır hem de ısınma oranı daha da artar.

Kömürün üstten yakılması lazım. Bu çok önemli bir detaydır vatandaşlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. İnsanlarımızın kömür almaya karar verdiği zaman Kaliteli ve Marka kömürleri tercih etmeleri lazım. Fiyatların ucuzuna kanıp kötü kalitede kömür almanın kimseye bir faydası olmaz. Biz burada Emeklilere Odun ve Kömür de dağıtıyoruz. Günlük dağıtımımız 30 tona yakın dağıtımımız var.

Odun Pazarı civarında firmalar arasında rekabetten dolayı kalitesi düşük ürünlerde piyasada bulunuyor. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor.

Altuğ Kömür işletmesi sahibi olarak Vatandaşlarımıza sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum. Gelsinler bizi tanısınlar fiyatlarımıza baksınlar, Kışı geçirmek için kaliteli Odun ve Kömürü bizden temin etsinler. Altuğ odun kömürün kapısı herkese açıktır.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.