KMTSO Meclis Başkanı M.Hanefi Öksüz; Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik

KMTSO Meclis Başkanı M.Hanefi Öksüz, Ticaret ve Sanayi Odasında her dönem birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim yaşandığına dikkat çekerek bu dönemde tek liste halinde bir seçim yaşandığını ve güzel bir seçimi geride bıraktıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
KMTSO Meclis Başkanı M.Hanefi Öksüz; Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik

    Kendisine Meclis Başkanlığı için ısrar edildiğini dile getiren Öksüz, bu kurumları yönetmenin herkesin görevi olması gerektiğini belirterek bu görevden kaçmanın mümkün olmadığını söyledi.

Terör baş belası bir durum

Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Türkiye’nin ekonomik sorunları hızla aştığını ve bu bağlamda her konuda güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Terörün baş belası bir durum olduğunu belirten Öksüz, bununda önüne geçilmesinin tek çaresinin sanayileşmek ve işsizliği önlemek olduğunu kaydetti. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrin yerel ve idari yöneticileri, bürokratları, ve sivil toplum örgütleriyle iyi bir birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek şehrin sorunlarını çözmek istediklerini söyleyen Öksüz, odanın bundan sonraki politikasının birlik ve beraberlik üzerine olacağını dile getirdi.

Oda Toplantılarına Bürokratlar Davet Edilecek

Her sektörün kendi içerisinde belli başlı sorunlarının olduğuna dikkat çeken KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, bu sorunların çözümü noktasında meslek komitelerine önemli işler düştüğünü hatırlatarak, meslek komitelerinin bu sorunları odaya taşımaları halinde yapılacak toplantılarda çözüm noktalarını bulmaya çalışacaklarını söyledi. Yeni dönemde odada yapılacak toplantılara bürokratlarında davet etmek istediklerini dile getiren Öksüz, bu sorunların çözülmesine yönelik her türlü girişimlerde bulunacağının altını çizdi.

Sanayici ve Tüccar Tartışması Anlamsız

Geçmiş dönemlerde sanayici ve tüccarlar arasında orantılı bir dağılımın olmadığı eleştirilerine katılmadığını dile getiren KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, sonuçta burada görev alanların hepsinin işadamları olduğunu ve hem sanayici hem de tüccar olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek dolayısıyla bu tüccar yada sanayici ayrımının yapılmasının yanlış olduğunu değerlendirdi.

Tek Hedef Şehrimizi ve Ülkemizi Kalkındarmak

Kahramanmaraş’ın siyasetçisinin de, çiftçisinin de, işadamının da, bürokratının da, esnafının da hepsinin hedefinin aynı olduğunu söyleyen KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, herkesin tek hedefinin önce şehrimizi sonra ülkemizi iyi bir noktaya getirmek için mücadele etmek olduğunu söyledi. Başarılı olan tüm illere bakıldığında bunu yaptığının altını çizen Öksüz, Kahramanmaraş’ın bu bağlamda geç kaldığını buna rağmen güzel bir bilinçlenmenin oluştuğunu ve birlik beraberlik içerisinde güzel adımların atılmaya başlandığını söyledi. Kimse kimseyi kıskanmadan, çekiştirmeden, ele ele verilerek yapılacak çalışmaların her zaman başarıya ulaşacağının altını çizen Öksüz, herkesle barışık bir politika izlenmesinin gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Türkiye’de Orta Sınıf İller Arasında Kalmıştır

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz,, Kahramanmaraş’ın sanayileşmede belli bir ilerleme sağlamasına rağmen, bunun tamamlayıcısı niteliğinde olan siyaset ve bürokrasi ayağının istenilen düzeye gelmemesi nedeniyle, Türkiye’de orta sınıf iller arasında kaldığını söyledi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş’ın temsil gücünün artırılması için, siyaset, iş dünyası ve bürokraside üst düzey koordinasyon sağlanması gerektiğini söyledi. Hanifi Öksüz, Türkiye’de sanayileşmede, gelişmede öncülük eden illere bakıldığında, bu illerin kendilerini çok farklı bir şekilde yönettiklerinin görüldüğünü söyledi. Bu illerde, lobicilik faaliyetlerinin çok yüksek olduğunu kaydeden KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, her türlü konuda kolaylıkla bir araya gelerek, devletin imkanlarından üst düzeyde yararlandıklarını belirtti. Bu illerde, iş dünyası, siyaset ve bürokrasi el ele vererek, adeta bir şirket gibi kendilerini yönetmekte olduklarını, bu nedenle doğal imkan ve zenginlikleri çok yüksek olmamakla birlikte gelir seviyelerini yükselttiklerini söyledi.

Kahramanmaraşlı Olduğumuzu Unutmamalıyız

Bu illerin demokraside de önemli mesafeler kaydettiklerini dile getiren KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, ‘’artık etnik köken, siyasi görüş farklılığı, inanç ve mezhep farklılığı gibi anlayışlar aşılmış, hiçbir ayrımcılığa yol açılmamıştır. İllerine göç eden herkesi kucaklamışlardır. Kahramanmaraş olarak kendimize baktığımızda, sanayileşmede belli bir ilerleme sağlanmışsa da, bunu tamamlaması gereken siyaset ve bürokrasi ayağında istenilen düzeye gelinememiş olması nedeniyle, Kahramanmaraş Türkiye’de orta sınıf iller arasında kalmıştır. Sürekli değişen siyasi kadrolar ilimizin özlem duyduğu siyasette üst düzey temsil imkanlarını oluşturmamıştır. Artık Kahramanmaraş her yıl artan bir arzuyla temsil gücünü yükseltmek ve iş dünyası, siyaset ve bürokrasiden oluşan üst düzey bir koordinasyonla yönetilmek istemektedir. Peki bunu nasıl yapacağız? Öncelikle her türlü talep tabandan gelmelidir. Tabanda yoğun bir şekilde böyle bir talebin oluştuğunu görmekteyiz. İşin özü şudur; hangi dernekte, hangi gurupta, hangi siyasi görüşte olursak olalım, önce Kahramanmaraşlı olduğumuzu unutmamalıyız ve tercihimizi hep Kahramanmaraş’tan yana kullanmalıyız. Birbirimizi bir rakip değil, bir ortak gibi görmeliyiz. Bu topluluk iş dünyasını temsil etmektedir. Bunun dışında siyasilerle bürokratlarla el ele vermeli, eleştiriden çok nasıl önemli icraat yapabiliriz, onu planlamalıyız. Her türlü olumsuzlukları bir araya gelip kolayca çözebilmeliyiz. Kahramanmaraş bunları aştığı zaman, inanıyorum ki her alanda başarılarımız hızla artacak, o zaman gerçek büyük şehir olacağız.” dedi.

Kipaş Kağıt Şehrimiz İçin Gurur Verici Bir Yatırım

Bir Kipaş Holding iştiraki olarak inşasına başlanan Kipaş Kağıt İşletmeleri A.Ş. hakkında da bilgiler veren KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Kipaş Kağıt işletmeleri A.Ş’nin şu anda Türkiye’de yapılan yatırımların en büyükleri arasında yer aldığını, şehrimiz için de gurur verici bir yatırım olacağını kaydetti. Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını kurmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Öksüz, şehre katacağı büyük ekonomik katkısının yanında, Kİpaş Holding olarak büyük heyecan duydukları bir yatırım olarak değerlendirdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Öksüz yeni yılın başlangıcında üretime geçmeyi düşündüklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.