KMTSO Fevkalade Güzel İşlere İmza Attı

Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Meclis Üyesi 12. Grup Başkanı Mustafa Timurbanga, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının, sanayici ve işadamlarını barındıran Kahramanmaraş’ın en büyük kuruluşu olduğunu söyleyerek, KMTSO’nun bugüne kadar f

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
KMTSO Fevkalade Güzel İşlere İmza Attı

 Timurbanga Maraştan Haber Merkezine yaptığı özel açıklamada Burç İnşaatın hizmetleriyle ilgili bilgiler verirken, aynı zamanda KMTSO’nun seçimler sonrasında ki yeni yapılanması ile ilgili olarak önemli detaylar aktardı.

Burç İnşaat İhracat Hacmini Genişletiyor

Eğitim kökenli olmakla beraber yaklaşık 10 yıldır inşaat sektörünün içerisinde yer alan, 22 ürünün ana bayiliğini yapan Burç İnşaat’ın yönetim kurulu başkanlığını yapan Mustafa Timurbanga,  hem Kahramamaraş ve hem de bölge insanına parke, seramik, granit, sıhhi tesisat, doğalgaz, kalorifer tesisatı, pvc ve diğer aksesuar gruplarında hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Bir yapı market şirketlerinin de Irak’ta hizmet verdiğini belirten Timurbanga ihracat hacimlerini de geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

KMTSO Daha Genç ve Dinamik Bir Yapıya Kavuştu

Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Meclis Üyesi 12. Grup Başkanı Mustafa Timurbanga, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının, sanayici ve işadamlarını barındıran Kahramanmaraş’ın en büyük kuruluşu olduğunu söyledi. KMTSO’nun bugüne kadar fevkalade güzel işlere imza attığını belirten Timurbanga bundan sonra da performansını arttırarak çalışmalarını devam ettireceğine inandığını söyledi. KMTSO’nun daha genç ve dinamik bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Timurbanga yaptığı değerlendirmede sözlerine şöyle devam etti.

Yeni Yapılanmada Ayağı Yere Daha Sağlam Basan Arkadaşlarımız Mevcut

Gelen arkadaşlar ağırlıklı olarak seçilmek maksadıyla değil, bir hizmet görme gayesiyle geldiler. Yeni yönetim ve meclis üyelerini değerlendirecek olursak, daha genç, daha dinamik, daha aktif, ayağı yere sağlam basan arkadaşlar, diye tabir edebiliriz. Güzel projeler var ama önemli olan bu projeleri hayata geçirebilmek. Bu noktadan bakıldığında yeni yönetimi daha kararlı gördüğümü söylemek isterim. İnşallah bunu gerçekleştirebilirler.  Zira Kahramanmaraş siyasi olarak güçlü bir şehir, gerek hükümetle gerek bakanlıklarla pazarlıklar yapabilecek bir güce sahip. Bunu Kahramanmaraş’ın lehine çevirebildiğimiz takdirde mutlaka yansımalarını fazlasıyla göreceğiz. Özellikle KMTSO, belediyemiz, valiliğimiz, diğer sanayi ve işadamları kuruluşları ve sivil toplum örgütleri el ele vererek bunu gerçekleştirecektir diye düşünüyorum. Bu yarış daha yeni başladı. 4 yıllık bir hizmet bayrağı ele alındı. Bu 4 yıl içerisinde inşallah çok güzel projeler ortaya çıkacaktır. Kahramanmaraş çok güzel şeylere layık. Maharet seçilmek değil seçildikten sonra bu şehrin geleceğine imza atabilmek, geleceğine ışık tutabilmek, gençliğine sahip çıkabilmektir. İnşallah KMTSO yeni yönetimiyle bunu başaracaktır diye düşünüyorum.

12. Grupta Sektörün Sorunlarını Bilen 14 Arkadaşımızla Birlikte Çalışıyoruz

Ben Mecliste 12. Grup adına bulunuyorum. 12. Grup şehrimize ait bina yapım ve teknik hizmetler alanı. Yani tamamen kentsel dönüşüm, bina yapımı, imar bizim grupta. Teknik hizmetlerde ise bizim diğer grup olan yapı markete yakın olan teknik elemanların teknik hizmetlerini içine aldığı bir bölüm. Grupta sektörün içinden gelen, sektörün sorunlarını iyi bilen 14 arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Toplantılarımızı düzenli olarak yapmaya gayret gösteriyoruz. Seçimden sonra üç kere bir araya geldik ve bir noktada fikirlerimizi ortaya koyarak ne yapabiliriz çabasında gayret gösteriyoruz.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının Kentimize Katkıları

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası iyi bir çizgi yakalayarak önemli bir vizyon oluşturdu. Bu vizyonun oluşmasında özelikle sanayicilerin atılgan ve girişimci ruhu çok büyük bir etken oldu. Kahramanmaraş üretmeyi seviyor, odayı oluşturan insanların çoğu da üreten insanlar. Tabi bununla beraber bizler ticareti de daha fazla güçlendirerek yolumuza devam etmeliyiz. Örneğin Kahramanmaraş’ta üretilen ayakkabıların çoğu Gaziantep’e satılıyor, Gaziantep’liler de bu ayakkabıları Irak, Suriye veya muhtelif yerlere ihraç ediyorlar. Bu noktada hem sanayi hem de ticaretimizin marka değerlerinin yükseltilmesi gerekiyor. KMTSO bu konuda bir misyon yüklenmiş durumda. Şehrin ekonomisi, sanayisi ve ticareti yanında oda şimdi eğitimi geliştirmek içinde faaliyetler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu geldiğinde bir Teknik Lise sözü vermişti, inşallah en yakın zamanda bu proje hayata geçirilecek. Bunun yanında yine üniversitenin birkaç fakültesi ile ilgili konuşuldu inşallah buda gerçekleşir. KMTSO bir noktada yol haritası çizme yönüyle bir misyon yüklenmiş durumda. Bu kadar deneyimli ve tecrübeli insanlar şehrin geleceğine ait konularda söz sahibi olmalılar. Bunu yaparken de hissi değil, akli ve mantıki olarak şehrin hizmetine sunmalıdırlar.

Oda Her Partiye Eşit Mesafede Durabilmeli

Odanın siyasi rengi olmamalı. Bu çok önemli. Oda siyaset üstü olmalı. Bu aksi takdirde hizipleşmeye götürür ve bu çok şık bir davranışta olmaz. Netice itibariyle oda doğru olan her şeyin arkasında durmalı, yanlış olan her şeyin de karşısında durabilmeli ve en önemlisi de dik durabilmeli. Her hangi bir partiye ne yakın olmalı ne uzak. Her partiye eşit mesafede durabilmeli. Oda siyasilerle iç içe olmalı fakat şehrin geleceği adına olan projelerde omuz omuza vermeli. Aksi takdirde siz burada ne kadar güçlü olursanız olun, sizin Ankara’da eliniz, ayağınız, gözünüz ve kulağınız siyasilerdir. Bu nedenle bu siyasetçilerimizle her zaman dirsek temasında bulunulmalı ve şehir adına kazanımlarda mutlaka ortak adım atılmalı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.