Kış öncesi araçlarınızda yapmanız gerekenler

Yeni Nesil Oto Tamir Atölyesi Sahibi Yakup Adıyaman, kış aylarının gelmesi ile birlikte sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2019 16:12
Kış öncesi araçlarınızda yapmanız gerekenler

Kahramanmaraş’ta tamircilik sektörünün iyi durumda olmadığını belirten Adıyaman; “Kahramanmaraş’ta tamircilik sektörü genel piyasaların da etkisi ile birlikte çok iyi durumda sayılmaz. Sanayinin bir şehrin en güzel para dönen yeri olması gerekiyor ama şu anda durum tam tersi. Bundan birkaç yıl öncesinde cumartesi günü olduğu zaman kasadaki parayı saymayla uğraşırdık. Ama bugün geldiğimiz noktada kasada para durduramaz olduk. Sektörümüzde ilginç durumlar ile karşılaşıyoruz. Köyden gelen bir müşterimiz var. Aracını kontrol ettiğimizde triger kayışının değişmesi gerektiğini söyledim. Müşterimiz de 3 ay önce değiştirdiğini söyledi. Bizim esnafımız kendi adını lekeliyor. Sen dürüst olursan rızkın gelir. Esnafımızda iş takibi, sağlık karnesi işi yok. Müşteri tekrar geldiğinde ne işlem yaptığını bilmeyen tamircilerimiz var. Parçayı değiştirdiğini veya tamir ettiğini söyleyip işinin içine yalan katan esnaflarımız var. Esnafımızın işi doğru yaparak müşterisine güven vermesi gerekir. İnsanlarımızda şu anda kışa hazırlık telaşları var. Kış ayları yaklaşırken araçların periyodik bakımları yapılıyor. Aracı kış şartlarına hazırlarken antifriz şart. Kilometrenin dolmasına gerek yok, aracın yağının, filtresinin bakımdan geçmesi gerekiyor. Güvenli araç, güvenli sürüş demektir” dedi.

NELER YAPILMALI NELER KONTROL EDİLMELİ

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bakımlar hakkında önemli bilgilere yer veren Adıyaman; “araçlarda antifriz kontrolünün mutlaka yapılması gerekiyor. Lastiklerin genel durumlarının iyi olduğundan emin olunması gerekiyor ve lastik diş derinliklerinin ve hava basınçlarının sık sık kontrol edilmesi lazım. Aynı zamanda sürüş rahatlığı için cam sileceklerinin de sağlıklı çalışması gerekiyor. Fren ve debriyaj balatalarının da bakımdan geçmesi gerekir. Ve şoförlerimizin araçlarında mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz gibi ilkyardım malzemeleri bulundurması gerekir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.