Kış ayları geldi! Sürücülerin dikkatine

Kale Jant ve Lastik Dünyası İşletme Sahibi Yakup Yüksekkale ülkeye yapılan ekonomik saldırıları ve kış sezonunun gelmesiyle birlikte kış lastiklerinin önemi konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2018 15:39
Kış ayları geldi! Sürücülerin dikkatine

Doların yükselmesiyle birlikte anlık fiyat artışlarının meydana geldiğini söyleyen Yakup Yüksekkale; “Ekonomi anlamında büyük bir saldırı oldu. Doların yükselmesiyle jant ve lastik aynı gün fiyatları artış gösterdi. Dolar düşüşe geçmesine rağmen, an itibarı ile 5,5 TL’nin altında olmasına rağmen lastiğe tekrar bir zam yapıldı. 155 TL’ye aldığımız lastikler 190,5 TL’ yükseldi. Türkiye’ye ve hükümete yönelik yıpratma operasyonlarıdır. Suni olmasına rağmen halkımızda bu oyunlara alet olabiliyorlar. Bir fırsatçılık ortaya çıktı hem sektörü hem de toplumu olumsuz etkiliyor. Satışlarımız ciddi derecede azaldı. Öncesi dönemlerde günlük 1-2 takım jant satarken son 3 ay da 2 takım jant satışı gerçekleştirildi. Yeni lastik alımından ziyade vatandaş ikinci el lastik alımına yöneliyor. Ürün tedarik ettiğimiz firmalar nakit çalışıyorlar. Her gün fiyat değişimine maruz bırakılıyoruz. Distribütör ve bayilerin rant savaşından dolayı da fiyat etiketlerinde de büyük derecede yansıyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücü çok zayıfladı” dedi.

KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ… SÜRÜCÜLER DİKKAT!

İkinci el lastik kullanımının olumsuz yönlerini ve kış sezonunun girmesiyle otomobil kullanıcılarına kış lastiğinin önemini hatırlatmak isteyen Yüksekkale; “İkinci el lastiklerin iyilerini bulmak çok zordur. Yeni her zaman daha ucuzdur. Lastiğe verilen para boşa gitmez, arabanın içinde ailemizi ve en kıymetlilerimizi taşıyoruz. Bir lastik bir ayakkabı fiyatında ve aldıktan sonra 4-5 yıl gibi kullanım ömrü sunuyor. Yeni lastikler hem daha sağlıklı hem de daha avantajlı. Vatandaşlarımızda doğru olarak bilinip yanlış olan bir kış lastiği karmaşası var. Kış lastiklerinde kullanım alanı sadece karlı dönemler olarak biliniyor. Kış lastikleri soğuk havalarda, yağışlı havalarda, don olduğunda ve karlı günlerde kullanılır. 7 santigrat derecenin altına düştüğü anda kış lastikleri göreve başlar ve önemini gösterir. Vakumlu, silikası yüksek olduğu için yol tutuşunu daha iyi sağlar. Soğuk ve yağışlı havalarda çok daha etkili ve araştırmaları yüzde 45 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Radial lastiklerde naylon karışımı fazla ve kayma yapar. Kış lastiklerinde kauçuk oranı daha çoktur vakumlama yapıyor ve fren mesafesini kısaltıyor ve patinaj oranını düşüyor. Israr edip taktırdığımız müşterilerimizden teşekkürlerini alıyoruz ve lastik dişlerinin 3 milimetrenin altına düşmüş lastiklerin kullanılmamasını öneriyoruz. Daha güvenli bir yolculuk için kış sezonunda kış lastiğinin kullanılmasını öneriyoruz. Fren mesafesi kısaltıp yol tutuşunu ciddi oranda artırıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.