Kervan Lezzetler Grubu'ndan Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Açıklaması: Çifte Standart İddiaları

Kervan Lezzetler Grubu, Ezgi Apartmanı olayında çifte standart iddialarını reddediyor ve yasal süreç başlattığını duyuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 13:44
Kervan Lezzetler Grubu'ndan Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Açıklaması: Çifte Standart İddiaları

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı olayıyla ilgili olarak, Kervan Lezzetler Grubu, resmi bir basın açıklaması yapma gereği hissetti. Onikişubat ilçesinde bulunan Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki Ezgi Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkılmıştı. Depremin ardından, binanın alt katında yer alan Kervan Lezzetler Grubu'na ait pastane ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

kervan-lezzetler-grubundan-kahramanmarasta-ezgi-apartmani-aciklamasi-cifte-standart-iddialari.jpg

Kervan Lezzetler Grubu yönetimi, Ezgi Apartmanı olayının kamuoyunda ve sosyal medyada tartışılmasına dair çifte standart uygulandığını belirtti. Son günlerde sosyal medya ve bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler. Grup, yazılı bir açıklama yaparak şunları dile getirdi:

"6 Şubat depremleri sonrasında toplum nezdinde Kervan Pastaneleri'ne karşı haksız bir linç kampanyası yürütülmüş, ancak bilirkişi raporlarında açıkça kolon kesilmediği belirtilmiştir. Ancak, binanın inşasında kullanılan beton, demir ve kalite oranının projenin çok altında olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır. Ayrıca, binanın statiğini etkileyen perde betonunun hiç yapılmadığı ve kaçak kat inşasının bulunduğu açık bir şekilde belirtilmesine rağmen, bu hususların bazı sosyal medya ve basın organları tarafından atlanması oldukça dikkat çekicidir."

Kervan Pastanesi'nin, olayın sorumlusu olarak gösterilmesi ve konuyla ilgili avukatları aracılığıyla yanlış bilgilendirmelerin sosyal medya üzerinden yapılmış olması da eleştirilmiştir. Grup, olayla ilgili yasal sürecin devam ettiğini ve sonuçlanmamış ve kesin hükme varılmamış asılsız iddialara karşı hukuki önlemler aldıklarını vurguladılar. Önümüzdeki günlerde adliye binası önünde yapılacak olan bir basın açıklamasıyla son durumu kamuoyuyla paylaşacaklarını belirttiler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.