Katil 'koruma' gibi davranmış

Katil 'koruma' gibi davranmış

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2016 11:10
Katil 'koruma' gibi davranmış

Rusya'nın  Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastı düzenleyen Polisi Memuru Mert Altıntaş, suikast anına kadar 'koruma' gibi davranmış.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastı yaşayan Hürriyet muhabiri Haşim Kılıç, salondaki panik anını şöyle anlattı:"Rusya Büyükelçiliği'nin düzenlediği Rusya'yı konu alan fotoğraf sergisinin açılışındaydık. Serginin başlama saati 18.30'du. Açılış saatinden Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne geldim. Sanat merkezinin 2. katındaki salona davetliler gelmeye başladılar. Büyükelçi Karlov yaklaşık olarak 18.30'da basın sorumlusu ve tercümanıyla birlikte sergi alanına geldi.

O sırada Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov'un da aralarında bulunduğu grupla ayaküstü sohbet etti. Açılış konuşmaları başladı, 3. ve son konuşmacı olarak kürsüye Büyükelçi Karlov geldi. Salonda Büyükelçi'nin 4 metre kadar uzağında konuşmasını takip ediyordum.

Bir anda koruması olduğunu düşündüğümüz uzun boylu siyah takım elbiseli şahıs belindeki tabancasını çıkararak, önce havaya bir kaç el ateş etti. Saldırgan silahını bir metre ilerisindeki Büyükelçi'ye doğrultarak bir kaç el daha ateş etti."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.