Kasıt daha çok oy almak mı yoksa planlanan senaryo mu?

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, A Haber canlı yayın konuğu olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, sunucu Banu El’in sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2020 22:20
Kasıt daha çok oy almak mı yoksa planlanan senaryo mu?

Kendisine yöneltilen “HDP’den CHP’ye yapılan ittifak çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna çarpıcı cevaplar veren Özdemir; “Aslında HDP bir gizli ittifakı ifşa etmiş oldu bu çağrı ile birlikte. Son yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi parti ile gizli ittifak içerisindelerdi. Bundan rahatsız olan seçmenler tepkilerini İyi parti üzerinde yoğunlaştırdı ve sonucunda istifalar artmaya başladı. İyi partinin burada hatası sırtını PKK’ya bağlayan bir parti ile seçim ittifakı yapmasıydı. İyi parti kendini milletvekillerinin istifası ile ifşa etmiş oldu. Ama CHP’de bir sessizlik var. CHP şunun farkında; bir ittifak yaptı. Bu ittifakı açık etse kendi içerilerindeki seçmenler de rahatsız olacak. HDP onlar adına bunu açık etti. Şu anda top CHP’nin kucağında kaldı. Yaptıkları şeyi gizleyemiyorlar. Bu ittifakı fırsat bilen ve bu ittifaktan beslenmeye çalışanlar oldu. Seçmenin bundan rahatsız olduğu aşikar. Şu anda CHP’nin işi zor görünüyor.

Onlara oy veren seçmenlerden ciddi tepkiler geliyor. Bu tepki parti yöneticilerine ve milletvekillerine geliyor. İyi Partideki istifalara sebep de bu tepkilerdi aslında. 2015 Haziran seçimlerinde de bu ittifakın açığa çıkması 1 Kasımda cevabını almıştı. CHP bu ittifakı ne zaman yapmışsa akabinde büyük bir hezimet yaşamışlar. Ama ne hikmetse de her seferinde bu ittifaka gidiyorlar. Ben şunu değerlendiriyorum; CHP bunu kendi iradesiyle değil, bir talimatla yapıyor. CHP’ye birileri diyor ki; ‘siz bunlarla ittifak yapacaksınız’. İttifaktan kasıt daha çok oy almak mı yoksa yurtdışında masa başında planlanan bir senaryo mu bu? Çünkü bir siyasi parti kendi seçmeninin beklentileri ile iktidar olmaya çalışır. CHP kendi seçmeninin beklentisi ile iktidar olmak amacı ile hareket etmiyor. Mevcut iktidarı düşürmek amacı ile hareket ediyor. Seçmen tabanında ciddi bir rahatsızlık var. Kılıçdaroğlu’na karşı adaylıklar çıkmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yönetme biçiminden, gizli ittifaklardan, gizli kararlardan ve bu ülkenin aleyhine yapılan adımlardan rahatsız olunduğunu genel başkanlığa adaylıklarla ortaya çıktı.  Bunu kamuoyu da görüyor, seçmen de görüyor. Bu rahatsızlığı CHP’nin kongresinde de açıkça göreceğiz. Adayların sayısıyla bu durum daha çok ayyuka çıkacaktır” dedi.

Özemir’in açıklamalarının devamı şu şekilde; “PKK ile yıllardır ülke olarak biz mücadele ediyoruz ve bunun acısını da biz yaşıyoruz. PKK’nın meclisteki uzantıları olarak HDP’yi değerlendiriyoruz. HPD’nin yaptığı siyaset, açıkça bu mesajı veriyor. Türk milleti bunun farkında. Bunu yurtdışında birilerinin siyasi söylemleri veya marjinal olarak değerlendirilmesini kimse kabul etmez. PKK’dan talimat alarak yaptıklarını herkes biliyor.  Yayınladıkları videolar bunun açık delilidir aslında. Daha önceki kongrelerinde açıklamaları da vardı. Biz milletimiz ile birlikte HDP’yi PKK’nın meclisteki uzantısı olarak değerlendiriyoruz. Gerçek niyeti gizlemek için sahte bir görüntü oluşturulur. Burada HDP’nin bir terör yanlısı bir parti değil de marjinal bir parti olduğunu söylemek onların niyetini gizlemek olur. Türkiye Cumhuriyetinde herkes, iddia ediyorum CHP’nin de HDP’nin de PKK’nın uzantısı bir siyaset anlayışı ile hareket ettiğini biliyor. Buna rağmen CHP neden bu gizli ittifakı yaptı? Yine söylüyorum bir talimat ile hareket ediyorlar. Manipülasyonun bir figüranı olmak istiyorlar. Ama CHP bunun karşılığını alacaktır”.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.