Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfi müjdesi: Temmuzda büyük haber bekleniyor

Bakan Bayraktar, Karadeniz'de temmuz ayında yeni bir doğal gaz keşfi beklediklerini açıkladı. Sakarya Gaz Sahası'ndaki çalışmalarla günlük üretim 5 milyon metreküpe ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2024 13:12
Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfi müjdesi: Temmuzda büyük haber bekleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, temmuz ayında Karadeniz'de yeni bir doğal gaz keşfinin olabileceğini duyurdu. Sakarya Gaz Sahası'ndaki Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyularında yürütülen sondaj çalışmaları kapsamında bu keşif haberini beklediklerini belirtti.

Bayraktar, Haber Türk kanalında katıldığı programda enerji sektöründeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karadeniz'de devam eden arama ve sondaj faaliyetlerinden bahseden Bayraktar, günlük doğal gaz üretiminin 5 milyon metreküpe ulaştığını ve bu miktarın 2 milyon haneye yetecek gaz ürettiğini söyledi.

Bakan, 2025'in ilk çeyreğinde günlük üretimi 10 milyon metreküpe çıkarmayı planladıklarını ve yeni keşiflerle 2028'de konutların doğal gaz talebinin tamamen yerli üretimle karşılanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Karadeniz'deki saha geliştirme çalışmalarının sürdüğüne değinen Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nın 10 bin kilometrekarelik bir alan olduğunu ve bunun sadece 2 bin 200 kilometrekarelik kısmında üretim yapıldığını belirtti. Alanın geri kalanında ise keşif faaliyetlerinin devam ettiğini ve Sakarya Gaz Sahası'nın tamamını tanımaya başladıklarını vurguladı. Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyularının bulunduğu bölgeden temmuz ayında yeni bir keşif müjdesi vermeyi umduklarını söyledi.

Bayraktar, Türkiye'nin doğal gazda merkez olma yolunda ilerlediğine dikkat çekerek, yeni kanun sayesinde ülkenin artık doğal gazını sıvılaştırılmış olarak diğer ülkelere satabileceğini belirtti. Petrol üretiminde ise Gabar bölgesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve 37 kuyuda günlük 42 bin 500 varil üretim seviyesine ulaşıldığını açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.