Emeklilere özel kamu tesislerinde %15 indirim imkanı başladı!

Emeklilere sağlanan yüzde 15 indirim avantajıyla kamu sosyal tesislerinden faydalanmaları teşvik ediliyor. Ayrıcalıklı hizmet için son tarih 31 Aralık 2024.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 10:49
Emeklilere özel kamu tesislerinde %15 indirim imkanı başladı!

Emekliler artık kamu sosyal tesislerinden yüzde 15 indirimle yararlanabilecekler. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde bu yıl sonuna kadar emeklilere özel olarak yüzde 15 indirim sağlanacak. Sağlık hizmetlerinden konaklamaya, kültürel etkinliklere kadar çeşitli alanlarda emeklilere yönelik özel uygulamalar hayata geçiriliyor.

Emekliler için kamu ve özel sektör arasında bir dizi protokol hazırlanıyor. Bu protokoller kapsamında emeklilere öncelikli hizmet, ayrıcalıklar ve indirim gibi çeşitli avantajlar sunulacak.

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelir ve aylık ödemeleri yapılan emeklilere kamu tesislerinde yüzde 15 indirim uygulanması kararlaştırıldı. Bu indirim uygulaması 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 Mayıs'taki "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin artık tüm illerdeki kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimle faydalanabileceklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.