KARADENİZ-AKDENİZ OTOYOLUNDA SONA DOĞRU

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi'nde sona yaklaşıldı. 2019 yılında tamamlanacak ve 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2018 12:45
KARADENİZ-AKDENİZ OTOYOLUNDA SONA DOĞRU

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi'nde sona yaklaşıldı. 2019 yılında tamamlanacak ve 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesi ile Karadeniz ile Akdeniz bağlantısı 6 saate inecek.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Karadeniz- Akdeniz Yolu'nun Ordu- Giresun Havalimanı ve Ordu Üniversitesi kadar büyük önem taşıdığını söyledi. Yol bittiğinde Karadeniz'e ulaşımın daha kolaylaşacağını, bunun da turizme ve ihracata büyük önemli katkısı olacağını vurgulayan Şahin, "Yol bittiğinde bir Sivaslı 2 saatte Ordu'ya inecek. Kayserili 4 saat sonra, Kahramanmaraşlı 5-6 saat sonra, İskenderun, Hataylı 6-7 saat sonra Ordu'ya inecekler. Ukrayna, Romanya, Rusya'ya ticareti olan illerimiz var. Ürününü satacak Akdeniz'i, Ege'yi, Marmara'yı geçecek. Karadeniz'i bir uçtan bir uça geçerek Rusya'ya ulaşacak. Bu yol bittiği zaman 6-7 saatte İskenderun'dan Karadeniz'e, Ordu'ya inmiş olacak. Karadeniz-Akdeniz yolu 50 ilimizde sanayicimizin daha kolay Rusya'ya, Ukrayna'ya, Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere daha kolay ulaşma imkanı olacak" dedi.

50-ilin-gozu-bu-yolda-karadeniz-akdeniz-otoyo-4-11293401_o.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.