Kaplan Hoca’ya ölümüne zulüm

Kaplan Hoca’ya ölümüne zulüm

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2016 17:05
Kaplan Hoca’ya ölümüne zulüm

28 Şubat sürecinde cuntacılar ile FETÖ’cülerin kumpasıyla tutsak edilen kanser hastası Metin Kaplan’a yönelik insanlık dışı muameleler devam ediyor. 

2 yıl gecikmeli kanser tedavisi için  Devlet Hastanesi’nde bıçak altına yatan Kaplan’ın, serumlu haliyle arefe günü apar topar cezaevine götürüldüğü öğrenildi. Oğlu Fatih Kaplan, savcı ve başhekimin bilgisi olmadan gerçekleştirilen insanlık dışı uygulamanın sorumluları hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AREFE GÜNÜ İŞKENCE

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden 26 Ağustos tarihinde Edirne Devlet Hastanesi’ne götürülen Metin Kaplan Hoca, 31 Ağustos’ta ameliyat edilmişti. Kanser hastalığı nedeniyle daha önce iki kez ameliyat olan Kaplan’ın üçüncü ameliyatının ardından bir süre daha hastanede tutulması, 14 Eylül’de son tahlillerin yapılacağı yönünde doktoru tarafından rapor verdiği bildirildi. Eşinin refakatinde Edirne Devlet Hastanesi’nde bulunan Kaplan, arefe günü hasta yatağında büyük bir şokla karşılaştı. Jandarma ekipleri, bayram öncesinde savcı ve hastane başhekiminin haberi olmaksızın Hoca’yı serumlu haliyle apar topar cezaevine götürdü. 

BAYRAMI ZEHİR EDİYORLAR

Hasta haliyle adeta eziyete tabi tutulan Metin Kaplan’ın yaşadığı mağduriyet mahkemeye taşındı. Hoca’nın oğlu Fatih Kaplan, kanser hastası olan babasına yönelik uygulanan zulmün sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu sonrasında Akit’e konuşan oğul Kaplan, “Jandarma komutanı, hastaneden tahliye işleminin yapıldığı gün sağlık personelinin başındaki şahıs ve babamın kaldığı odaya gelerek kendisini doktor olarak tanıtan asistan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. İnsan hakları açıkça çiğnenerek gerçekleştirilen bu zulmün sorumlularının mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Her bayramı bizlere zehir eden bu zorbalarla dünyada olmazsa ahirette mutlaka hesaplaşacağız” dedi.

2 YIL GECİKMELİ AMELİYAT

Kanser hastalığı nedeniyle daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından 2014 yılında üçüncü kez ameliyat olması yönünde rapor verilmesine rağmen Kaplan Hoca’nın ameliyatı yapılmamıştı. Kaplan hakkındaki rapor 2 yıl gecikmeli olarak 31 Ağustos 2016’da işleme konularak ameliyat gerçekleştirilmişti. Bu ameliyat sonrasında dahi sağlığına kavuşmaması için tedavisi engellenen Kaplan’a yönelik ‘ölümüne zulüm’ vicdanları yaralarken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Kaplan’ın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ilgili mercileri harekete geçirmesi bekleniyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.