Kaliteli asansör güvenle taşır

2011 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta hizmet veren Enes Lift Asansör, gün geçtikçe adından daha fazla söz ettirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2017 09:39
Kaliteli asansör güvenle taşır

HABER/EMRE BOZ

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Enes Lift Asansör İşletme Sahibi Yakup Kaynar yöneticilerin asansör bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Asansörlerin iki çeşit bakımı olduğunu belirten Yakup Kaynar; “Bunlardan bir tanesi aylık periyodik bakım, diğeri yıllık bakım. Aylık bakımlar yetki belgesi olan firmalar, yıllık bakımlar da Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılıyor. Aylık bakımlar asansörün ömrünü uzatır, güvenliğini sağlar. Malzemeler kontrol ediliyor. Bir problem varsa bina yönetimine iletiliyor. Bu çalışan bir mekanizma olduğu için yağlanması ve temizlenmesi gerekiyor. Makine Mühendisleri Odasının yapmış olduğu kontrol güvenlik kontrolüdür. Bu kontrollerin sorumluluğu bina yönetimine aittir” dedi.

Asansörlerdeki etiketler hakkında da bilgi veren Yakup Kaynar; “Yeşil etiket asansörün o günün şartlarında bakımlı ve sağlam olduğu anlamına gelir. Mavi etiket asansörün hafif kusuru olduğu anlamına gelir. Bu kusur giderilerek yeşil etiket alınması gerekir. Bunu yapılması için 4 yıl gibi bir süre tanınıyor. Sarı etiket mavi etikete göre ağır, kırmızı etikete göre daha hafif demektir. Bunun bir ay içerisinde yaptırılıp, yeşil veya mavi etiket alması gerekiyor. Kırmızı etiketli asansörler de kesinlikle kullanıma elverişli olmayan asansörlerdir. Bu asansörler belediyeler tarafından mühürleniyor”

Yakup Kaynar konuşmasına şu şekilde devam etti; “Asansör insan hayatı için önemli bir konumda. Özellikle yüksek binalarda asansörler olmazsa olmazımızdır. Bu durumda güvenliği ön planda tutarız. Bindiğimiz asansörün bakımlı olmasını isteriz. Daire alırken asansör kalitesine bakılması gerekiyor. Orası da vatandaşın alanı. Bu asansörü hangi firmanın yaptığına, ne kadar yük taşıdığına, bakımları hangi firmanın yaptığına bakmaları gerekir. Yeşil etiketi olan asansörler güvenli asansör demek değildir. Geçtiğimiz günlerde bir binaya bakım yapmaya gittik, asansör yeşil etiket almış ama kötü durumda. Asansörün güvenlik eksiği yok ama çok kalitesiz malzemeler kullanıldığı için kullanışlı değil. Biz o asansörde acilen revizyona gittik. Bu asansörlerde bir kaza yaşanmış olsa direkt bakım yapan firma hedef gösterilecek. Asansörlerde bir problem olduğunda, kaza yaşandığında asansör işlerini yapan firma kadar bina yöneticileri de sorumludur. Ve aynı cezayı yöneticiler de alır. Bina yöneticilerinin yıllık bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Hem güvenli bir asansöre bindiklerini hissederler, hem de sorumluluklarını yerine getirmiş olurlar”

HEDEF KAHRAMANMARAŞ’TA FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Kahramanmaraş’ta farkındalık oluşturmak adına yola çıktıklarını söyleyen Yakup Kaynar; “Çok sevdiğim bir ustam bana ‘dükkan aç ve Kahramanmaraş’a hizmet et’ dedi ve büyük bir öncülük yaptı. Biz de Kahramanmaraş’ta farkındalık oluşturmak için yola çıktık. Bugün adımızdan söz ettiriyoruz. Kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik ile işimizin arkasında duruyoruz. Kullandığımız malzemelere güvendiğimiz için 3 yıl parça garantisi veriyoruz. Ben sabah işyerime gelmeden önce inşaatları kontrol ederim. İşler ne durumda, elemanlar çalışıyor mu diye kontrol ederim. Daha sonra ustalarıma ve mühendislerime kontrol ettiriyorum. İşçilik zayıf olursa o asansörden hayır çıkmaz. Biz yaptığımız asansörün 10 yıl arkasındayız. 3 yıl garanti veriyoruz ama 10 yıl parça bulundurma garantisi veriyoruz. Asansör parça fiyatlarında yüzde 30’a yakın bir artış söz konusu oldu. bu durumda da müteahhit daha fazla masrafa maruz kaldı. Müteahhitin masrafı artınca daire fiyatları da artacak. Piyasanın daha iyiye gideceğini düşünüyorum”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.