Kahve Yanı Kurabiyesi: Elma Dolgulu Kurabiye! Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Elma Dolgulu Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2024 13:49
Kahve Yanı Kurabiyesi: Elma Dolgulu Kurabiye! Az Malzemeli

Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Elma Dolgulu Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

200 gr margarin

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı pirinç unu

İç malzeme;

Elma dolgusu

Elma dolgusunun hazırlanışı;

Malzemeler;

1 kilogram elma

3,5 su bardağı toz şeker

1 tane limon suyu

1 tane çubuk tarçın

Yarım su bardağı su

Hazırlanışı;

Öncelikle elmaları yıkayıp, soyup iri parçalar halinde doğrayıp, yarım su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan elmaları ince bir süzgeçten geçirip, tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker ve çubuk tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edip 2-3 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp cam kavanoza koyup kapağını kapatalım.

Kurabiyenin Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında bekleyen margarini bir kaba alalım. Mikserle krema kıvamına gelene kadar margarini çırpalım. Daha sonra kuru malzemeleri ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim. Çok katı olmayan ve sıkma torbasından akabilecek kıvamda hamur elde edelim. Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kâğıt üzerine düz bir şekilde sıkalım. Elma dolgusunu bir kaşık yardımı ile alarak, resimdeki gibi hamurun arasına koyalım.

Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip, önceden ısıtılmış̧ 160 derece fırında altın sarısı rengi alana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz Afiyetle olsun…

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.