En Kolay Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır? Mercimekli Köftenin İnce Ayrıntıları

Mercimek köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de besleyici olması nedeniyle sık sık tercih edilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2024 13:17
En Kolay Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır? Mercimekli Köftenin İnce Ayrıntıları

İster ana yemek olarak ister meze olarak tüketilebilen bu lezzetli atıştırmalık, aynı zamanda vejetaryen ve vegan beslenenler için de mükemmel bir alternatiftir. Peki, en kolay mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte mercimekli köftenin püf noktaları.

Malzemeler

- 1 su bardağı yeşil ya da kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- Limon suyu

Hazırlık

1. Mercimeği iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyerek mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2. Haşlanan mercimekleri süzün ve bir kaseye alın. İnce bulguru üzerine ekleyin.

3. Kuru soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu ve taze soğanı da doğrayarak bir kenara ayırın.

4. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin. Doğranmış soğanları tavada pembeleşene kadar kavurun.

5. Pembeleşen soğanların üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirin.

6. Tavada pişirdiğiniz salçalı karışımı, mercimek ve bulgur karışımına ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek karıştırın.

7. Doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.

8. Harcı yoğurduktan sonra avuç içiyle merdane şekli vererek köfteler yapın.

9. Hazırladığınız mercimek köftelerinin üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Mercimek köftesi, yapımı kolay ancak bazı püf noktalara dikkat edildiğinde daha lezzetli olur. Örneğin, mercimekleri çok fazla haşlamamak, bulguru çok fazla değil ölçülü kullanmak ve bol limon sıkmak bu püf noktalardan bazılarıdır. Ayrıca taze ve doğal malzemeler kullanarak bu lezzetli atıştırmalığı daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.