Kahramanmaraş'tan Suriyeli dilenciler gönderiliyor!

Kahramanmaraş’ta dilenciliği meslek haline getirmiş Suriye uyruklu 450 dilenci çevre illerdeki çadır kentlere gönderildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2016 10:23
Kahramanmaraş'tan Suriyeli dilenciler gönderiliyor!

Yetkililerden alınan bilgilere göre, son 3 yıl içerisinde dilenciliği meslek haline getirmiş Suriye uyruklu 450 dilenci, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Valiliğinin ortak kararıyla çevre illerdeki çadır kentlere gönderildi.
Diğer yandan dilencilerle ilgi yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş, şehrin çeşitli yerlerinde dilenci operasyonu yaptıklarını belirtti. Karataş, “Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde kırmızı ışıklarda bu tür duygu sömürüsü yapılmasına izin vermiyoruz. Bu dilenenler yabancı uyruklu olduklarından dolayı emniyet müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Onlarda gerekli işlemleri yapıyorlar” dedi.
Şehirde son 1 yıl içerisinde dilencilik vakasının arttığı için çalışmalara hız verdiklerine dikkat çeken Karataş, “Şuan için kadın ve çocuk dilenen insanların sayıları fazla. Bu sayıyı caydırıcı önlemler alarak azaltıyoruz. Bu dilenenlerin evlerine gidiyoruz, gerçekten ihtiyaç sahibi mi diye kontrol ediyoruz. İşlemlerimizi Kabahatler Kanununa göre yapıyoruz. Şehrimizin sosyoekonomik değeri yüksek. Çalışmak isteyen herkese iş imkanı var. Dilenen insan sayısına baktığımızda diğer illerden çok daha düşük. Biz şehrimizde sıfır dilencilik istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da bunlarla ilgili sorun sıkıntı olduğunda bize ulaşmalarını bekliyoruz.”

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.