Kahramanmaraş’tan Azerbaycan’a anlamlı destek

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan arasında başlayan savaş sonrası, kardeş ülkemize Kahramanmaraş’tan özel destek geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2020 15:21
Kahramanmaraş’tan Azerbaycan’a anlamlı destek

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan arasında başlayan savaş sonrası, kardeş ülkemize Kahramanmaraş’tan özel destek geldi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, katıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’tan gelen mektubu ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Türk Bayrağı ile birlikte nişan yüzünü Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğine gönderen Kahramanmaraşlı eğitimci Uhud Polat ise, “Gence’ye yapılan bombalı saldırı sonrasında çok duygulandık çok üzüldük. Sanki kendi topraklarımıza atılan bir bomba gibi hissettik oraya atılan bombaları. Azerbaycanlı kardeşlerimizin nasıl yanında olabiliriz, onlarla birlikte olduğumuzu nasıl gösterebiliriz diye düşündük ve bir mektup yazmaya karar verdik. Bu mektuba da şanlı Türk Bayrağımızı ve kendi nişanımda takılan yüzüğümü koymaya karar verdik. Mektup Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğine iletildikten sonra Hazar İbrahim bey beni aradı, ‘Çok duygulandıklarını, bu mektubunun kendilerini çok memnun ettiğini’ ifade ettiler. Ve göndermiş olduğum yüzüğü bana tekrar göndermek istediler. Bende bu yüzüğün, ‘Azerbaycan ordusuna bir güç versin, bir cesaret versin, kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu bilsinler diye gönderdiğimi’ söyledim.  Kendisi de çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu yüzüğün bir sembol olarak kalmasını istedi. Benim yaptığım bu hareketi ülkemizde yaşayan her insan can Azerbaycan için kardeşlerimiz için yapar.  Bizim temennimiz Azerbaycan’da yaşanan savaşın bitmesi ve kardeşlerimizin bu savaştan zaferle ayrılmasını diliyorum. Allah’a dua ediyoruz. Kardeşleri her zaman yanlarında ve onlarla bir olduğumuzu birlik olduğumuzu gönderdiğimiz bu mektupla ifade etmek istedik” dedi.

İŞTE O MEKTUP:

b2785e88-6a11-4ab9-944b-b0bb957effd3.jpg

6603bcd0-8edc-4037-8b00-66b9fd1111ac.jpg

Kaynak: SHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.