Kahramanmaraş'taki Toprak Ana Heykelinin Anlamı Nedir?

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesi tarafından 23 Nisan'da açılacak olan bir sergi alanına 25 metre yüksekliğinde ve 23 metre genişliğinde "Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü" temalı heykelin inşa edildiği duyuruldu. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 19:45
Kahramanmaraş'taki Toprak Ana Heykelinin Anlamı Nedir?

Bu yeni heykelin, şehrin yeni sembolü olması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 50 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyon çerçevesinde kentteki hazırlıkların devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şehrin turizm geleceğine katkıda bulunacak projelere önem verildiği ve bu kapsamda EXPO 2023 Sergi Alanı'na Cengiz Aytmatov'un "Toprak Ana" kitabından ilham alınarak, doğal tarım konularına dikkat çekmek amacıyla "Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü" temasını yansıtan kinetik bir heykelin yapıldığı belirtildi.

4.jpeg6722f1b3-aa9a-46bb-b535-55b61a422034.jpeg

Sanatçılar tarafından EXPO 2023 için özel olarak tasarlanan, 25 metre yükseklik ve 23 metre genişliğe sahip olan bu kinetik heykelin, kollarıyla toprağa tohum serpmeyi simgelediği ve ziyaretçilere doğaya dönüş, organik tarım ve köylü Türk insanının toprakla olan ilişkisini aktarmayı hedeflediği ifade edildi.

EXPO 2023'e özel olarak tasarlanan bu heykelin, Kahramanmaraş'ın yeni sembolü olması planlanıyor. Toprağın doğal yöntemlerle işlenmesini kinetik bir şekilde anlatan bu çalışma aynı zamanda doğaya dönüş, organik tarım ve köylü Türk insanının toprakla olan bağını Anadolu Köylüsü illüstrasyonu üzerinden ziyaretçilere sunmayı amaçlıyor.

Etkileyici 'Toprak Ana' figürü, çevresinde dönerek hareket eden kollarıyla toprağa 'tohum' serpmeyi simgeliyor.

Ayrıca, bu figür yıkım ve yeniden doğum tanrısı olarak da bilinmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum