Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüme 30 Binin Üzerinde Başvuru!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yerinde dönüşüm projesine büyük bir ilgi olduğunu belirterek bu konudaki gelişmeleri paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 17:22
Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüme 30 Binin Üzerinde Başvuru!

Başkan Güngör, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde toplamda 15 bin kalıcı konutun yapımının devam ettiğini ve bu projenin büyük bir bölümünün yerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ayrıca, Bakanlığın ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve vatandaşların yerinde dönüşüm projesine büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Kentsel tasarım projesinin de önemli bir adımının atıldığını aktaran Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde şehirde mikrobölgeleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Hükümet Bulvarı gibi bölgelerde kentsel tasarım projelerinin temellerinin atıldığını vurguladı. Mikrobölgeleme çalışmalarının tamamlandığı alanlarda etaplar halinde kentsel tasarım projelerinin hayata geçirileceğini belirten Güngör, şehir hafızasını korumak amacıyla yeni Valilik binasının da inşa edileceğini ve bu projenin çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.