Kahramanmaraş'taki Gizli Hazine: Domuztepe Höyüğü Ziyaretçileri 8 Bin Yıl Öncesine Götürecek

Domuztepe Höyüğü'nde geçmişin izlerini keşfedin! 8 bin yıl öncesine ait mimari ve yaşam tarzını arkeopark projesiyle canlı olarak deneyimleyin. Tarihi bir yolculuğa hazır mısınız?

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2023 14:56

Kahramanmaraş'taki Domuztepe Höyüğü'nde inşa edilen arkeopark, 8 bin yıl öncesine götürüyor! Tarihi mimariyi keşfedin.

DOMUZTEPE HÖYÜĞÜ: BİNLERCE YIL ÖNCESİNE YOLCULUK

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Domuztepe Höyüğü, ziyaretçileri 8 bin yıl öncesine götürecek detayları içeren bir arkeopark projesiyle yeniden hayat buluyor.

KAZIDAN İLHAM, TARİH ÖNCESİ MİMARİDE YENİDEN CANLANIYOR

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Tekin liderliğindeki kazı çalışmaları sonucunda, höyüğün geçmiş mimarisine dair değerli bulgular elde edildi.

Kazılarda ortaya çıkan 8 bin yıl öncesine ait mimari yapının izleri, arkeopark projesi kapsamında yeniden canlandırıldı. Bu yapılar, ziyaretçilere o dönemin yaşam tarzını ve mimarisini görsel olarak sunacak.

kahramanmarastaki-gizli-hazine-domuztepe-hoyugu-ziyaretcileri-8-bin-yil-oncesine-goturecek.jpg

YENİLİKÇİ MİMARİ: ÇATIDAN ZEMİN KATINA 8 BİN YIL ÖNCESİNİN DOKUSU

Yapılan araştırmalarda elde edilen verilere dayanarak, 8 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen yapının detayları incelendi. Birden fazla katı ve kırma çatısıyla dikkat çeken bu yapı, Anadolu'nun tarih öncesi mimarisinde bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Kazı alanında bulunan çömleklerin ve bezek desenlerinin yanı sıra, binaların yapısı ve iç mekan düzeni gibi unsurlar da ziyaretçilere sunulacak. Bu, o dönemin hayat tarzına dair önemli ipuçları sağlayacak.

ARKEOPARK: TARİHLE İÇ İÇE BİR DENEYİM

Domuztepe Höyüğü'nde bulunan yapılar, arkeopark projesi kapsamında ziyaretçilere açılacak. Bu proje sayesinde misafirler, 8 bin yıl öncesine ait yaşamı doğrudan deneyimleyebilecekler.

Kazı alanında bulunan değerli eserler, arkeolojik zenginlikleriyle ünlü Domuztepe Höyüğü'nün tarihini merak edenleri bekliyor. Bu benzersiz deneyimle, ziyaretçiler geçmişin izlerini sürme fırsatı bulacaklar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.