Kahramanmaraş'ta Ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursları Başlıyor!

Kahramanmaraş'ın eğitimine katkıda bulunan Onikişubat Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde de eğitim projelerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2023 17:20

Özellikle üniversite hazırlık kurslarıyla büyük ilgi gören belediye, bugüne kadar 8 bin 500 öğrencinin katıldığı ve yüzde 83'lük başarı oranıyla dikkat çeken bu kursları yeniden başlatıyor.

EĞİTİME DESTEKTE BÜYÜYEN BİR VİZYON

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in "eğitim" vizyonu, ilçeye kazandırılan tesisler ve projelerle destekleniyor. Başkan Mahçiçek, okullar, kütüphaneler, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve Bilgi ve Kültür Evleri gibi projelerle öğrencilere destek oluyor. Bu kapsamda Üniversite Hazırlık Kursları da dezavantajlı öğrencilerin başarılı olması için hayata geçiriliyor.

kahramanmarasta-gencler-gelecege-hazirlaniyor-universite-kurslari-basliyor.jpg

BAŞVURULAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursları'na olan ilgi her yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 83'lük başarı oranı yakalayan kurslara katılmak isteyen üniversite adayları, Bilgi ve Kültür Evleri'ne giderek ücretsiz kayıtlarını yapabilirler. Başvurular 15 Eylül'e kadar devam edecek ve ders programı açıklandıktan sonra eğitim-öğretime başlanacak.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Üniversite Hazırlık Kursları hakkında yaptığı açıklamada, öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmanın en önemli hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Parası olmayanlar da dershaneye gidebilmeli. Dolayısıyla imkanı olmayanlara belediye olarak imkan sağlamamız lazım. Bu yıl da Üniversite Hazırlık Kursları'nı başlatıyoruz ve tamamen ücretsiz olarak sunuyoruz. Başarı oranımız yüzde 83, bu kurslar diğerlerinden hiçbir şekilde eksik değil. Her hizmette çocuklarımızın yanındayız" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.