Kahramanmaraş'ta İlk Özel Konut Temeli Atıldı!

Kahramanmaraş, "asrın felaketi" olarak anılan 6 Şubat depremlerinin ardından toparlanma yolunda ilerliyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2023 17:45

Özellikle Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşanan depremlerin etkilerini hafifletmek amacıyla, belediye özel konutların inşaatlarına başlıyor.

DEPREMLERDEN ETKİLENEN AFŞİN İLÇESİNDE ÖZEL KONUTLARA İLK TEMEL ATILDI

Pazarcık ve Elbistan ilçelerini de etkileyen büyük depremlerin ardından, Afşin Belediyesi barınma sorununu çözmek için özel konut inşaatlarına yeşil ışık yakmış durumda. İnşaat ve imar çalışmalarını yürütecek özel firmalara ruhsat vermeye başlayarak, Afşin'de yeniden inşa faaliyetlerini başlatıyorlar.

AFŞİN BELEDİYE BAŞKANI GÜVEN, YENİDEN İNŞA FAALİYETLERİNİ DUYURDU

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Efsus Turan Mahallesi'nde başlanan konutların temel atma törenine katılarak, depremlerin ardından sıfırdan inşaat yapan firmaların faaliyetlerine başlandığını açıkladı. Afşin'in, deprem bölgeleri içinde ilk imar inşa faaliyetine geçen ilçe olduğunu belirten Güven, belediye olarak gerekli planlamaları tamamladıklarını ve bakanlık onayını beklediklerini söyledi.

kahramanmarasta-yeniden-insa-afsinde-ozel-konutlar-yukseliyor.jpg

DEPREME DAYANIKLI VE KRİTERLERE UYGUN KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Afşin ilçesinde, depreme dayanıklı ve resmi kriterlere uygun konutların yükseleceğini vurgulayan Güven, altyapının hazır olduğunu ve imar, inşa faaliyetlerinin başladığını ifade etti. Ayrıca, birkaç gün içerisinde birçok inşaatın başlayacağını da ekledi.

İLK İNŞAAT RUHSATI ALINDI

Depremlerin ardından alınan ilk inşaat ruhsatının imalatına başlandığını belirten mimar Hasan Gören, 13 konut inşa edeceklerini açıkladı. Gören ayrıca, konutları kış şartları öncesinde tamamlamayı ve vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.