Kahramanmaraş'ta Ücretsiz Algoritma Eğitimi: Bilgi Çağında Yenilik Başlıyor!

Kahramanmaraş'ta depremzede öğrencilere algoritma ve kodlama seminerleri düzenlendi. Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Platformu ile becerileri artırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 12:36
Kahramanmaraş'ta Ücretsiz Algoritma Eğitimi: Bilgi Çağında Yenilik Başlıyor!

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin etkisi altında kalan öğrencilere yönelik olarak, 12 okulda algoritma ve kodlama seminerleri düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olarak Atiker Yazılım Veri İşlem A.Ş. ve Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'KodlaMaraş Projesi' kapsamında 'Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Eğitim Seminerleri' hayata geçirildi.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen seminerlerde, depremzede öğrencilere dijital "Mobil Uygulama Geliştirme Platformu" tanıtıldı. Proje, afetzede öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyerek, algoritma ve kodlama eğitim içeriklerini kapsayan bir platform sunmayı amaçlıyor.

kahramanmarasta-ucretsiz-algoritma-egitimi-bilgi-caginda-yenilik-basliyor.webp

Atiker Yazılım Veri İşlem A.Ş. proje sorumlusu Uğur Erdoğan, öğrencilere bu platformu tanıtarak, algoritma ve kodlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduklarını belirtti. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta belirlenen 12 okulda ücretsiz eğitim seminerleri düzenlediklerini vurgulayarak, "Yeni geliştirdiğimiz Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Platformu üzerinden öğrencilerle buluşup, onlara algoritma ve kodlama becerilerini geliştirebilecekleri çeşitli sunumlar gerçekleştiriyoruz. Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu'nda öğrencilerle buluşarak, bu uygulama aracılığıyla sadece kodlama tekniklerini öğrenmekle kalmayıp, kendi mobil cihazlarında uygulamaları deneyimleme şansı buluyorlar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.