Kahramanmaraş'ta tam olarak çevre katliamı!

Kahramanmaraş’ın kanayan yarası Karacasu Çayı ve Aksu Çayı’nın kirliliği bir türlü çözüme kavuşmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2018 12:52
Kahramanmaraş'ta tam olarak çevre katliamı!

Göz göre göre yıllardır hem çevreyi hem insanları zehirleyen Karacasu çayı, Kahramanmaraş basını dışında ulusal basında da haber konusu olarak birçok kez gündeme taşındı. Karacasu sakinleri “Yapılan haberlerin, haddi hesabı yok” diyerek yıllardan bu yana çözüme kavuşturulacağını fakat henüz bir çalışma yapılmadığını söyledi.

10 yıldan bu yana çözüme kavuşturulacağı konuşulan Karacasu ve Aksu çayı kirliliği artık çevrede ki tarım arazilerine de zarar vermeye başladı. Üretimin sıfır noktasına düştüğü Karacasu bölgesinde ağaçların kuruduğu ve ekim yapılan tarım ürünlerinden verim elde edilmediği gözlemleniyor.

Yıllardır bürokratlar ve iş adamları tarafından çözüme kavuşturulacağı söylenilmesine rağmen bir çalışma başlatılmaması, göz göre göre doğanın kirlenmesine, tarım arazilerinin yok olmasına göz yummak Kahramanmaraşlıları derinden üzüyor.

ÇÖZÜM NE ZAMAN OLACAK?

26. dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, 13 Nisan’da Kahramanmaraş’ta düzenlenen açılış programında Aksu Çayı ile ilgili önemli çözümler olacağını belirtmişti. Özhaseki’nin açıklamasının ardından Kahramanmaraşlılar rahat bir nefes alarak 10 – 15 yıl önce gür ve temiz akan suyu ile dillerden düşmeyen Karacasu ve Aksu çayının eski haline dönme heyecanı içerisinde yaşanacak gelişmeleri bekliyorlardı. Yapılan açıklamanın üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen basına ve kamuoyuna yansıtılan bir gelişme olmaması akıllara soru işareti getiriyor.

“Çözüme kavuşturulacağı açıklaması ortalığı yumuşatmak için miydi?”

“Kahramanmaraşlılar için hassas olan bu konuda bir adım atılıyorsa şayet neden kamuoyu ile paylaşılmıyor?”

İŞ ADAMLARI NEDEN 10 YILDAN BU YANA EL ATMIYOR!

Kahramanmaraş’ta yıllardır konuşulan Karacasu ve Aksu çayı sorunu Kahramanmaraşlı iş adamları tarafından ‘memleket meseli’ olarak özümseyip bir çözüm bulma çabasına girmiyor? Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun her yıl “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına girmeyi başaran Kahramanmaraşlı iş adamalarını ve firmaları kamuoyu ve basınla paylaşırken, neden 10-15 yıllık Karacasu ve Aksu çayı için KMTSO önderliğinde bir adım atma çabası içerisine girmiyor?

SON OLARAK A HABER

Yakın bir zamanda da a Haber kanalı söz konusu olan yerde videolu haber sunarak ‘ÇEVRE KATLİAMI’nı gözler önüne bir kez daha sermiş oldu.

İşte a haber’in hazırlamış olduğu haber videosu;

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.