Kahramanmaraş'ta Öğrencilere Gazilik ve Şehitlik Kavramları Anlatıldı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen etkinlikte Bilge Gürs, öğrencilere şehitlik ve gazilik kavramlarını anlattı. Türkiye'nin direncini vurgulayarak, gençlere ilham verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 11:53

Kahramanmaraş'ta, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Başkanı Bilge Gürs liderliğinde düzenlenen bir etkinlikte, öğrencilere gazilik ve şehitlik kavramları anlatıldı.

Gürs, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Şehitlik ve Gazilik" konulu konferansta, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı ifade etti.

Kahramanmaraş'ın tarih boyunca karşılaştığı zorluklara ve sınavlara direnç gösteren cesur bir şehir olduğunu vurgulayan Gürs, "Kahramanmaraş, tarihi boyunca pek çok sınavla yüzleşti, ancak her zaman direnç gösterdi. Bu şehir, cesareti ve azmiyle her zaman öne çıkan bir şehirdir" dedi.

Gürs, şehirde yaşanan acılara rağmen halkın dimdik durduğunu belirterek, geleceği olumlu bir şekilde gördüğünü ifade etti. Özellikle genç kızların gelecekte evlat yetiştireceklerini ve ülkenin onların yetiştirdiği nesillere emanet olacağını söyledi.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde eşini ve babasını kaybeden Gürs, o gece milletin vatan, bayrak ve millet birliği için canlarını hiçe sayarak hainlere karşı durduğunu ifade etti. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın, şehitlerin emanetlerine sahip çıkma amacını vurgulayan Gürs, "Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı demek, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıktık diyebilmektir" şeklinde konuştu.

Gürs, etkinlikte öğrencilere gazilik ve şehitlik kavramlarını detaylı bir şekilde anlattı. Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Güzel ve öğrenciler de katılım gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.