Kahramanmaraş'ta Enkazdan 13 Kişiyi Kurtaran Depremzede Ağabeyini Böbreğiyle Yaşama Bağladı

Kahramanmaraşlı depremde 13 kişiyi kurtaran Memili Yılmaz, ağabeyine böbreğini vererek hayat kurtardı. Sevinç ve hüzün bir arada yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 12:19

Enkaz altından 13 kişiyi kurtaran deprem mağduru Memili Yılmaz, ağabeyinin sağlığına kavuşması için böbreğini bağışladı. Kahramanmaraş'ta yaşayan ve 6 Şubat depremlerinde evinde eşi ve dört çocuğuyla bulunan PTT Başmüdürlüğü çalışanı 44 yaşındaki Yılmaz, ikinci kattaki evlerinden zorlu bir şekilde çıkarak ailesini araca bıraktı. Ardından enkaz altındakilere yardım etmek için koştu ve 13 kişiyi enkazdan çıkarmayı başardı.

Mesai arkadaşlarını ve bazı yakınlarını depremde kaybetmesine rağmen memleketinden ayrılmayan Yılmaz, Antalya'da yaşayan ve kronik böbrek yetmezliği çeken ağabeyinin durumunun kötüleştiğini öğrenince hemen kente döndü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ağabeyinin durumu için tetkik yaptıran Yılmaz'ın böbreği, dokuların uyumlu olması üzerine başarılı bir nakil operasyonuyla ağabeyi Dursun Yılmaz'a nakledildi.

Memili Yılmaz, "Ağabeyimin yaşaması için tereddüt etmeden böbreğimi verdim. Bir can daha kurtardığım için mutluyum, sevincimiz hüznümüz birbirine karıştı." dedi. Böbreğiyle hayata bağlanan ağabey Dursun Yılmaz ise, "Allah razı olsun kardeşim duyar duymaz Antalya'ya geldi, böbreğini verdi." şeklinde ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.