Kahramanmaraş'ta Kış Lastiği Zorunluluğu: Cezası ve Detaylar!

Kahramanmaraş'ta kış lastiği kullanım zorunluluğu! 01.12.2023-01.04.2024 tarihleri arasında belirlenen bölgelerde geçerli. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2023 15:54
Kahramanmaraş'ta Kış Lastiği Zorunluluğu: Cezası ve Detaylar!

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ''Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ'' kapsamında, ülkemizde şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşıyan taşıtlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda, 01.12.2023 ile 01.04.2024 tarihleri arasında belirlenen usul ve esaslara göre kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirilmiştir.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, Yedi Kuyular Kayak Merkezi yolundan başlayarak Bulutoğlu Mahallesindeki Ali Kayası Seyir Terasına kadar olan bölgede, 01.12.2023 ile 01.04.2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu uygulanacaktır. Ayrıca, kış mevsiminde ağır geçen dış ilçelerde, özellikle Ekinözü, Elbistan, Afşin, Göksun, Çağlayancerit, Nurhak ve Andırın'da yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar ile Taşımalı Eğitim kapsamında faaliyet gösteren okul servis araçlarında da aynı tarihlerde kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmaktadır.

Ayrıca, belirtilen bölgelerde kış lastiği kullanma zorunluluğu ihlal eden sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi gereği 2023 yılı için 2.568 TL para cezası uygulanacaktır. Bu tedbirler, kış mevsiminde oluşabilecek yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarının sürücülerin görüş mesafesini azaltması ve taşıt kullanımını zorlaştırması nedeniyle alınmıştır. Bu önlemlerle trafik güvenliği arttırılarak sürücülerin konforu ve güvenliği sağlanmayı hedeflenmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.