Kahramanmaraş’ta iki haftadır çözüme kavuşturulmayan göçük!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayşe Gümüşer İlkokulunda yaşanan göçük sonrası yetkililerden ne bir açıklama geldi ne de bir çalışma başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2018 12:35
Kahramanmaraş’ta iki haftadır çözüme kavuşturulmayan göçük!

Kahramanmaraş’ta yaklaşık bir yıl önce yaşanan büyük sel felaketinde Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda yine büyük çapta bir göçük meydana gelmişti. Yetkililer tarafından onarılan göçük, iki hafta önce ki sağanak yağışta tekrardan eski haline döndü. Geçen yıl ve bu yıl yaşanan göçük olayında okulların tatil gününe denk gelmesi olası bir faciayı önledi. Sağanak yağış sonrası Kahramanmaraş’ın birçok noktasında yaşanan göçükler alt yapı sorununu gün yüzüne çıkardı.

whatsapp-image-2018-12-12-at-12.29.jpg

EĞİTİM ÖĞRETİM HALA DEVAM EDİYOR!

Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri artık isyan eder oldu. Göçük olayının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen yetkililerin okul bahçesinde bir çalışma başlatmaması tepkileri daha da arttırıyor. Göçüğün yaşandığı okulda eğitim ve öğretimin halen devam ettiği veliler tarafından aktarılırken, okul bahçesinde ne bir güvenlik şeridi ne de bir önlem alınmaması, daha ilkokul öğrencisi olan çocukların hayatının tehlikeye atılması, velileri çileden çıkardı.

umemuime.jpg

VELİLER İSYAN ETTİ!

Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri şu açıklamalarda bulundu, “Aynı göçük geçen yıl ki büyük sel felaketinde de yaşanmıştı, onarıldı fakat iki hafta önce yağan sağanak yağmurda tekrardan göçük yaşandı. Şuan okulda hala eğitim devam ediyor. Benim çocuğum bu okulda okuyor. Göçügün yaşandığı okul bahçesinde ne bir şerit var ne bir önlem. Bu durumda çocuğumu okula göndermek içimden gelmiyor. Ben hep diken üstündeyim. Ama ortada çocuğumun eğitimi de söz konusu. Neden bura da bir önlem alınmıyor? Neden yetkiler olayın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen gelip çalışma yapmıyor? Bura da okuyan öğrenciler daha ilkokula gidiyor. İlla bir ailenin yüreğinin mi yanması lazım.”

mm1m1m.jpg

OLUŞAN ÇUKURUN DERİNLİĞİ 5 METRE!

Skandalın yaşandığı okulda, geçen yıl ki sel felaketinden daha fazla derinlikte bir göçük meydana geldiği gözlemlenirken, Kahramanmaraş’ta ki alt yapı sorunları alarm verir hale geldi. Yaşanan göçüğün derinliği 5 metre olarak tahmin edilirken. Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri Whatsapp ihbar hattımıza skandal görüntüler gönderdi.

İşte olayın yaşandığı okul bahçesinde hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı ve halen bir çalışma başlatılmadığı videoya net olarak kaydedildi;

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.