Kahramanmaraş'ta Dar Gelirli Ailelere Ücretsiz Konut Desteği: Elbistan'ın Yeniden İnşası Başlıyor!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremzedelere ücretsiz sosyal konut projesini başlattı! Dar gelirli ailelere güvenli yuva sağlıyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 16:39
Kahramanmaraş'ta Dar Gelirli Ailelere Ücretsiz Konut Desteği: Elbistan'ın Yeniden İnşası Başlıyor!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçedeki düşük gelirli depremzedeler için ücretsiz sosyal konut projesini başlattıklarını duyurdu. Başkan Gürbüz, projenin ilk aşamasında yer alan 20 konutun temelinin atıldığını ve dar gelirli aileleri en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacaklarını belirtti.

Elbistan Belediyesi, belirli kriterlere uygun depremzedelere ücretsiz olarak dağıtılacak olan sosyal konut projesini hayata geçiriyor. 6 Şubat'taki depremin merkez üssü olan kentte, özellikle düşük gelirli ailelerin konut ihtiyacını karşılamak ve yaralarını iyileştirmek amacıyla başlatılan projenin ilk aşamasındaki çalışmalar kısa süre içinde başlayacak.

elbistanda-sosyal-konut-hamlesi-ucretsiz-ve-guvenli-yuvalar.jpeg

Bu yeni yaşam alanları 2+1 planına uygun olacak ve tamamen ücretsiz olarak teslim edilecek. Bu özel projenin depreme dayanıklı ve güvenli konutlar sunacağını vurgulayan Başkan Gürbüz, "Felaketin yaralarını sarmak ve 'başını sokacak bir yuvam olsun' diyen vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Elbistan Belediyesi olarak, kayıplarımızı geri getiremeyiz, ama şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Depremde evlerini kaybeden ve ağır hasar alan ev sahiplerimize devletimizin TOKİ ile başlattığı seferberlik sayesinde ekim ayı itibariyle evlerini yeniden kazandıracağız. Ancak ev sahibi olmayan ve kira ödeyen vatandaşlarımız da bu depremden etkilendi. Bu nedenle devlet ve millet olarak bir araya gelerek dayanışma gösterdik. Şimdi sıra, evi olmayan vatandaşlarımızın yardımına koşmaya geldi. Sosyal konutlar inşa ederek, halkımızın en zor zamanında yanlarında olacağız" dedi. Başkan Gürbüz, vatandaşların bu konutlar için hiçbir ücret ödemeyeceğini belirterek, "Planlarımız şu anda 2+1 olarak şekilleniyor. Konutlar inşa edilecek alanı belirledik. 40 konutluk yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Sadece duvarlar değil, deprem korkusu olmadan güvenli bir yaşam sunacağız. Ve bunun için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmeyeceğiz. İnşallah yakın bir zamanda temellerini atacağımız bu projede 20 konutla başlayacağız. Daha sonraki aşamaları da planlarımız doğrultusunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hemşerilerimizle güçlü bir bağ kurduk ve bu hassasiyet ve çaba ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konut projemizin detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Bu büyük projenin ilk adımını attık. İnşallah en kısa sürede inşaata başlayacağız. Elbistan'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.