Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Son Şans: O Tarihe Kadar İtirazlarınızı Yapın!

Türkoğlu ilçesindeki deprem mağdurları için hak sahipliği başvuru süresi 25 Ekim'e kadar devam ediyor. İtirazlarınızı ilçe kaymakamlığına yapabilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 17:49
Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Son Şans: O Tarihe Kadar İtirazlarınızı Yapın!

Asrın Felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ardından 11 il ve ilçede yaşanan hasarlar, vatandaşların hak sahipliği başvurularını tetikledi. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki vatandaşlar için hak sahipliği ile ilgili alınan komisyon kararı doğrultusunda, itiraz süresinin son başvuru tarihi 25 Ekim olarak belirlendi.

Depremler sonucunda yıkılan veya kullanılamaz hale gelen konutlar için vatandaşlar başvurularını yaparken, başvuruları sonuçlanmayan veya reddedilen vatandaşlar için bir itiraz süreci başlatıldı. Kahramanmaraş merkezli bu süreç, depremin en fazla etkilediği Türkoğlu ilçesinde devam ediyor.

kahramanmaras-turkogluda-son-sans-o-tarihe-kadar-itirazlarinizi-yapin.jpeg

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "6 Şubat tarihinde ilimizde yaşanan depremler sonucunda afetzede olan vatandaşlarımızdan 29 Mayıs-22 Ağustos tarihleri arasında alınan Talep ve Taahhütnameler Mahalli Hak Sahipliği Komisyonlarımızca değerlendirilmiştir. Alınan Komisyon Kararları, ilgili muhtarlıklarda ilan edilmek üzere teslim edilecektir. Türkoğlu ilçemizde hak sahipliği ile ilgili alınan komisyon kararları 11 Ekim 2023 tarihinde ilan edilmiştir. Hak sahipliği uygun görülmeyen vatandaşlarımız, 11-25 Ekim tarihleri arasında itiraz başvurusunda bulunabilirler. İtiraz başvuruları İlçe Kaymakamlıkları veya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne yapılmalıdır" denildi. Bu bağlamda, Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve hak sahipliği başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların 25 Ekim tarihine kadar ilgili mercilere başvurmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.