Kahramanmaraş'ta Belediyeden Orta Hasarlı Binalara İlişkin Açıklama Geldi!

Onikişubat Belediyesi, deprem sonrası orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı talebi olmadığını bildiriyor. Vatandaşların güvenliği önceliğimizdir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2023 19:31
Kahramanmaraş'ta Belediyeden Orta Hasarlı Binalara İlişkin Açıklama Geldi!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, ilçedeki orta hasarlı binalarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Belediye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ortaya çıkan orta hasarlı binalarla ilgili vatandaşların mağduriyet yaşamaması için harekete geçti. Belediye meclisi, 1 Ağustos 2023 tarihli 96 numaralı kararla vatandaşların yanında olduğunu gösterdi.

onikisubat-belediyesinden-orta-hasarli-binalara-iliskin-aciklama.jpeg

Yapılan yazılı açıklamada, güçlendirme projelerinin devlet üniversitelerince onaylanmasının ardından yapı denetim firmalarının belirlenmesi ve mikrobölgeleme çalışmalarının sonuçlarına göre 'uygun olmayan alan' içinde yer alan binalar haricinde orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı düzenleme çalışmalarına başlandığı belirtildi. Ancak bugüne kadar belediyeye güçlendirme ruhsatı talebiyle hiçbir başvuru yapılmadığı, sadece 15 yapının yapı denetim firması belirlenmesi talebinin alındığı ve bu taleplerin yapı denetim sistemi havuzuna aktarıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, belediyenin orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı vermediği yönündeki algının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Belediye, vatandaşların güvenliği ve konforu için titizlikle çalışmalarını sürdürmekte olduğunu kamuoyuna duyurdu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.