Kahramanmaraş'ta 37 bin öğrenciye deneme sınavı fırsatı

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik LGS ve TYT deneme sınavları düzenlendi, 37 bin 78 öğrenci katılım sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2024 14:11
Kahramanmaraş'ta 37 bin öğrenciye deneme sınavı fırsatı

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle şehir genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik LGS ve TYT deneme sınavı düzenlendi. Toplam 491 okulda eş zamanlı gerçekleştirilen sınavlara 37 bin 78 öğrenci katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sağlamak ve öğrencilere destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen deneme sınavlarına, 11 ilçede 491 okulda eş zamanlı olarak 37 bin 78 öğrenci katıldı. Onikişubat Nuri Pakdil Ortaokulu'nda yapılan basın açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, deneme sınavlarının önemini vurguladı. Öğrenciler, sınav öncesi kendilerini test etme ve stres atma fırsatı buldukları için Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

SINAV ÖNCESİ EKSİKLERİ GİDERME FIRSATI

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, basın açıklamasında öğrencilerin akademik hayata hazırlanması amacıyla düzenlenen deneme sınavlarının önemine değindi. Bu yıl 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavlarının devam ettiğini belirten Kahraman, sınavların 322 okulda 21 bin 681 öğrenciyle LGS, 169 lisede ise 15 bin 397 öğrenciyle TYT olarak düzenlendiğini söyledi. Soruların, Kahramanmaraş Ölçme Değerlendirme Merkezi'nde uzman öğretmenler tarafından ÖSYM standartlarına uygun olarak hazırlandığını ve sınav sonrasında öğrencilerin eksiklerini görmelerini sağlayacak ayrıntılı dönütler içeren sınav sonuç karneleri düzenleneceğini ifade etti. Kahraman, tüm öğrencilere başarılar dilerken, emeği geçen öğretmenlere ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

EĞİTİME DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, belediyenin her zaman öğrencilerin yanında olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak eğitime destek verdiklerini ve öğrencilerin gelişimi için çaba gösterdiklerini söyledi. Doğan, 6 Şubat depremlerinin ardından eğitimde meydana gelen eksikleri kapatarak öğrencilerin diğer şehirlerdeki akranlarından geri kalmaması için faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'in başarıyı ödüllendirmeye yönelik projeleri olduğunu ve öğrencilere yönelik projeleri her zaman destekleyeceklerini vurguladı. Doğan, deneme sınavına giren tüm öğrencilere başarılar dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.