Kahramanmaraş'ta 100 Depremzede Çift İçin Toplu Düğün Yapılacak

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen 100 çift için düzenlenecek toplu düğünle umut ve dayanışma pekiştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2024 12:14
Kahramanmaraş'ta 100 Depremzede Çift İçin Toplu Düğün Yapılacak

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda etkilenen 100 nişanlı çift için düzenlenecek toplu düğün, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve il müftülükleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı" projesi kapsamında gerçekleştirilecek.

Konya İl Müftüsü Ali Öge, projenin hem Konya hem de Kahramanmaraş ile genel olarak insanlığa fayda sağlayacak bir nitelik taşıdığını belirtti. Deprem felaketiyle sarsılan şehirlerdeki ekonomik zorlukları göz önüne alarak, toplu düğün organizasyonlarının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Öge, "Kahramanmaraş'ta depremde hayalleri yıkılan gençlerimize, umut ve heyecan olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 100 nişanlı çiftimize yönelik düzenlenecek toplu düğün töreni, önemli bir adım olacak." şeklinde konuştu.

Öge, toplu düğün organizasyonunun Ramazan Bayramı'ndan sonraki bir tarihte gerçekleştirileceğini ifade etti. Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin, Kahramanmaraş'taki çiftlerin kırık dökük altında kalan hayallerini birlikte onarmaya çalışacaklarını ve destek veren paydaşlarla birlikte bu zorluğun üstesinden geleceklerini belirtti.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan da projeye destek veren herkese teşekkür ederek, "6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından millet olarak birlikte hareket ederek bu felaketle başa çıkabileceğimizi gösterdik. Bu proje, Kahramanmaraş için büyük bir moral kaynağı olacaktır. Devletin temelini güçlü ailelerin oluşturacağı inancıyla, bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Programa, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran da katılım gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.