Kahramanmaraş’ın ilkiydi! Artık otobüs kullanmıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin faaliyete geçirdiği kadınlara özel otobüsün ilk kadın şoförü Duygu Ümmü Gürkan artık bu işi yapmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2018 10:29
Kahramanmaraş’ın ilkiydi! Artık otobüs kullanmıyor

HABER: EMRE BOZ

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Duygu Ümmü Gürkan, hükümetin çıkarmış olduğu kadro yasası sonrasında otobüs kullanmayı bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Çıkarılan yasada 4 Aralık 2017 tarihinden önce işe başlama şartının bulunması, Duygu Ümmü Gürkan’ın Kadınlara Özel Otobüs projesinden geri planda kalmasına neden oldu. Gürkan Gazetemize yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş’ta otobüs kaptanlığı yaparak büyük bir ilke imza attım. Tabi bu deneyimim yaklaşık olarak 3 ay kadar sürdü. Kadrolaşma olayı gündeme geldikten sonra maalesef ben açıkta kaldım. Kadro yaparken Aralık ayının 4’ü temel alındı ama benim işe başlama tarihim Aralığın 28’i olduğu için ben açıkta kaldım. Açık olduğu zaman tekrar görevime dönebileceğimi öğrendim” dedi.

30 BİN KADIN TAŞIDIM

3 aylık görev süresinde 30 bin kadın yolcu taşıdığını belirten Gürkan; “Sosyal medya üzerinden hala bana ulaşıp “kaptan hangi duraktasın” diye soranlar oluyor. Ben Kahramanmaraş vatandaşının güzel insanlarını üzmek istemem ama bir yasa mağduru olarak görevden alındığımı bildirmek istiyorum. Benim kimseyle hiçbir sorunum yok. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun beni bünyelerinde bulundurdular. Ben görevimi düzgün bir şekilde yaptığımı düşünüyorum. Bunların dışında benim nasıl biri olduğumu bilmeden sağda solda arkamdan laf edip vatandaşları yanlış bilgilendiren birçok vatandaş var. Benim görevden alınmamı son dönemde yaşanan kazalara bağlayanlar var. Bunların hepsinin yalan yanlış şeyler olduğunu ben duyurmak istiyorum. Görev yaptığım zaman kaza yaptığım doğrudur fakat ben o kazada yüzde yüz haklı olan taraf olduğumu araştırdıkları zaman anlayacaklarını ve öğreneceklerini düşünüyorum. Kazayı görenler, bilenler ya da sonradan araştıranlar kesinlikle benim haklı olduğumu düşünüyorlar. Arkamdan bilip bilmeden laf edilmesi beni gerçekten çok fazla üzüyor” ifadelerini kullandı.

KADIN ŞOFÖR UYGULAMASI ARTIK YOK

Kadın şoför uygulamasının artık olmadığının altını çizen; “Bu göreve Kahramanmaraş’ta başlayan ilk kadın şoför olduğum için gerçekten çok mutluyum. İşimin devam etmesini isterdim fakat olmadı. Buradan Kahramanmaraşlılara artık görev yapmadığımı tekrardan bildirmek istiyorum. Allaha çok şükür belediyede işe başlamadan öncede bir mesleğim vardı şu anda da hala çalışmaya devam ediyorum. İşsiz kalmış değilim. Belediyeye girmeden önce yaptığım işe tekrardan devam ediyorum. Kimse belediye sayesinde gündeme gelip iş bulduğumu düşünmesin. Kahramanmaraş halkı için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Tekrardan belediyemize bir ilke imza atmama izin verdikleri için çok teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.