Kahramanmaraş'ın Alpleri'nden kartpostallık görüntüler

Zengin endemik bitkisi, temiz havası ile 4 mevsim vatandaşların ilgisini çeken yayla, yarıyıl tatilinde de dolup taşıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2020 10:59
Kahramanmaraş'ın Alpleri'nden kartpostallık görüntüler

'Kahramanmaraş'ın Alpleri' olarak anılan Başkonuş Yaylası, kar yağışının ardından kartpostallık görüntülere sahne oldu.
Kent merkezine 50 kilometre mesafede yer alan yaylada zengin endemik bitkisi, temiz havası ile 4 mevsim vatandaşların ilgisini çekiyor. Kahramanmaraş’ın oksijen kaynağı olarak adlandırılan Başkonuş Yaylası, yoğun kar yağışıyla beyaza bürünürken kartpostallık görüntüler oluştu.

kahramanmarasin-alplerinden-kartpostallik-goruntuler1.jpg
Kar yağışları sonrası beyaz örtüye bürünen yayla vatandaşların akınına uğruyor.
Başkonuş Yaylası Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, yaylayı Avrupa standartlarına çıkartmak için çalışma yaptıklarını belirterek, "Başkonuş Yaylası 4 mevsim turizme hizmet veren bir yer. Biz de her mevsim turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Şu anda okulların da tatil olmasıyla birlikte çok büyük bir yoğunluk var ve kış mevsiminde olduğumuzdan dolayı da kar muhteşem.

kahramanmarasin-alplerinden-kartpostallik-goruntuler3.jpg

Burada vatandaşlar için kar motoru ve atlı motorla kızak turları başlattık. Vatandaşlarımız kış mevsiminin ve karın tadını çıkarıyorlar. Yaylaya çevre illerin yanı sıra İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlerden vatandaşlar da geliyor. Burası için, ‘Kahramanmaraş’ın Alpleri’ diyorlar. Biz de bu unvanı üst sıralara taşıyarak Avrupa standartlarında hizmet vermek istiyoruz” dedi.

kahramanmarasin-alplerinden-kartpostallik-goruntuler4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.