Kahramanmaraş’a yeni iş alanları, daha çok yatırım bekliyoruz

Genç girişimci ve İşadamı Ömer Çankaya seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2018 09:35
Kahramanmaraş’a yeni iş alanları, daha çok yatırım bekliyoruz

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Ulusal ve yerel ölçekte seçim sonuçlarını yorumlayan Çankaya’ya göre yeni kurulacak hükümetin öncelikli görevi ekonominin tekrar düzeltilmesi, bedelli askerlik ve dolar kuru gibi sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi.

Seçime katılımın yüzde 87 dolaylarında olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Genç Girişimci ve İşadamı Ömer Çankaya, “ilk defa sıra beklediğim için mutlu oldum” dedi. Şu açıklamalarda bulundu: “Bu seçime katılım oranının %87 olması Türkiye için çok büyük bir başarı. Zaten oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğu için zorunlu hale gelmesi lazım. Ya zaten 4-5 yılda yapılan bir seçim sonuçta. Seçimlerden önce ya da sonra fark etmez sağda solda konuşmak yerine sana verilen bir tane de olsa oy hakkını gidip kullanman lazım. İnsanlarımızın bu oy konusunda biraz daha duyarlı ve dikkatli olmaları lazım. Mesela ben bu yıl oy kullanmaya gittiğim yerde sıra bekledim. Hiç sıra bekleyip te mutlu olacağım aklıma bile gelmezdi. Ama il defa sıra beklediğim için mutlu oldum. Ama sıra beklerken şunun için mutlu olduğuma eminim. Benim orada mutlu olmamın tek sebebi insanlarımızın artık kendi fikirlerini ortaya koymaya çalıştıklarını fark ettim ve bunun için çok hoşuma gitti o sırada beklemek. Artık insanlarımız kendi fikirlerini ortaya koyup kafasında hangi aday olursa olsun benim oyum buna diyerek o sandıklara gidip oy kullanabiliyorlar. İnsanlarımız artık eskisi gibi değil. Eskide daha pasif bir milletimiz vardı ama şu anda daha aktif, daha katılımcı bir milletimiz var. Bir diğer söyleyeceğim şey ise seçim sonrasıyla alakalı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başa geçmesi gerçekten çok iyi oldu.” 

Mecliste ki koltuk dağılımını yorumlayan Çankaya şu açıklamalarda bulundu:

“AK Parti isteğini tek başına alamadı fakat Cumhur İttifakı sayesinde iki partinin vekilleriyle birlikte vekil sayıları 300 ün üstüne çıktı. Tabi bu demek değildir ki muhalefetin söz hakkı olmayacak. Halkımızın muhalefete verdiği çok önemli bir karar var aslında. Halkımız muhalefetin her şeye karşı çıkmak yerine Türkiye için, devlet için, millet için en iyisi neyse onun için oy haklarını kullanmalarını istiyor. Ben inanıyorum ki muhalefet partiler vekiller karşı taraftaki kişinin söylediğinden daha iyi ve daha uygun bir fikir ortaya koyarlarsa onlarında fikrinin önemseneceğini ve belki de onların söylediği şeylerin yapılacağını düşünüyorum.”

YENİ HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ GÖREVİ EKONOMİ

Kurulacak hükümetin öncelikli görevlerini sıralayan Çankaya üretim ekonomisini işaret ederek kalıcı çözümleri üretmeleri gerektiğini savundu:

“Yeni hükümetimizin ülkemiz için yapması gereken çok fazla şey var ama bunların hiç biri hemen olacak şeyler değil bunların farkındayız. Bizim ülkemizin genç nüfusu neredeyse diğer ülkelerin hepsinden fazla. Bizim ülkemizin ithalat yerine ihracat yapması lazım. Ama ilk olarak yapması gereken şey bazı sorunları bir an önce çözmeleri lazım. Mesela bizim ülkemizde çok büyük bir bedelli askerlik sıkıntısı var. Bu bedelli askerlik sorunu çözülmeli. Bunun dışında dolar ve Euro kurlarının düşmesi lazım. Bu kurların düşmesi bizi, halkımızı çok etkiler. Bu dediğim sonuçlara ulaşmak içinde muhalefetinde, iktidarında bazı konularda fikir birliği yapmaları lazım. İster istemez bir savaşın içindeyiz.  Dışarda düşmanlarla, içeride de kendi aramızda savaşırsak ülkemizin hali daha da kötüleşir. Bundan dolayı da tek vücut olup hep birlikte dışardaki düşmanlarımıza göğüs germemiz lazım.”

Kahramanmaraş yerelinde seçim sonuçlarını da değerlendiren Çankaya milletvekillerinden beklentilerini sıraladı. Çankaya,

“Kahramanmaraş’ta bu seçim sonuçlarında AK Partiye güzel bir mesaj verildi bence. Buradaki oyların bir kısmı MHP ye kaydı. Kahramanmaraş’tan çıkan vekillerden üç tanesi değişti zaten. Şu amda Kahramanmaraş’tan meclise yeni giren üç kişi var. Yani Kahramanmaraş’ın vekilleri 2 ye ayrıldı tecrübeliler ve tecrübesizler olmak üzere. İnşallah yeni katılan vekiller beklentiyi karşılayabilirler. CHP’nin son anda bir vekil çıkartması çok şaşırttı bizi. CHP’nin vekil çıkartması İyi Partinin Vekil çıkartmasından daha çok sevindirdi bizi. Yeni vekil olan arkadaşlardan da beklentiler birazcık daha yüksek. Özelliklede Kahramanmaraş yeni iş alanları, daha çok yatırım ve şehrine gösterilecek önemin arttırılmasını bekliyor. İnşallah bu beklentilerin hepsi karşılanabilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.