Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uzaktan Eğitim Mi Olacak? Rektör Yasım Açıkladı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ne zaman açılacak? Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yüz yüze eğitim olacak mı? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2023 13:54
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uzaktan Eğitim Mi Olacak? Rektör Yasım Açıkladı!

Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü üniversite, depremin yaralarını sarmak ve eğitime devam etmek için çaba sarf etti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Altekin Yasım, bu zorlu süreçte alınan kararları ve hedefleri açıkladı.

YENİ ÖĞRENCİLERE HOŞ GELDİNİZ

2023-2024 eğitim öğretim yılına yeni başlayan öğrencilere öncelikle hoş geldiniz denildi. Genç arkadaşlara üniversite ailesine katıldıkları için sevinçle seslenen Rektör Yasım, öğrencilerin üniversitenin bir parçası olduğunu ve güçlerini öğrencilerden aldıklarını ifade etti.

DAYANIŞMA İLE YENİDEN AYAKTA DURMAK

Felaketin şehre ve üniversiteye verdiği zararlara rağmen, Rektör Yasım, üniversite olarak dayanışma içinde bu zorlukların üstesinden geleceklerini vurguladı. Üniversitenin fiziksel yapısı ciddi şekilde etkilenmiş olabilir, ancak bu durumun üniversitenin eğitim kalitesini etkilemeyeceğini söyledi.

kahramanmaras-sutcu-imam-universitesi-felaket-sonrasi-yeniden-ayaga-kalkis.jpg

YENİDEN BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI

Rektör Yasım, afet sonrası ilk eğitim yılı açılış tarihini açıkladı. Bu tarihe göre, üniversite 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayacaktır.

BÖLÜM BAZLI EĞİTİM PLANI

Üniversite, depremin etkilerine göre bölüm bazlı bir eğitim planı hazırlamıştır. Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi dışındaki bölümlerde eğitimler 2 Ekim itibarıyla başlayacak. Sosyal bilimlerdeki öğrenciler uzaktan eğitimle devam ederken, uygulamalı bilimlerde yüz yüze eğitime geçilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖZLEMİ

Rektör Yasım, üniversite kampüslerinin öğrencilerle dolup taştığı, yüz yüze eğitimin canlılığını yarattığı bir ortamın arzusu içinde olduklarını belirtti. Ancak barınma sorunları nedeniyle sosyal bilimlerde uzaktan eğitim yapmak zorunda kalınacağını açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.