Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali: Her yaştan binlerce katılımcıyı ağırladı!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Robotik ve Teknoloji Şöleni, gençleri yenilikçi düşüncelere teşvik ederek, teknolojiyle buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 12:17

Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen Robotik ve Teknoloji Şöleni, robot yarışmaları, proje sunumları ve teknoloji atölyeleri gibi çeşitli etkinliklerle katılımcıları buluşturdu. Şölen, 7’den 70’e binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Şehrin altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan yeşil alana, eğitimden kültür-sanata kadar her alandaki gelişimini hızlandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bilim ve teknoloji alanında da önemli adımlar atmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği'nin de desteğiyle Robotik ve Teknoloji Şöleni düzenlendi. Merkez Spor Kompleksi'nde gerçekleşen şölende, 7’den 70’e binlerce vatandaş katılım sağladı. Kalabalık bir katılımla düzenlenen etkinlikte; robot yarışmaları, proje sunumları ve teknoloji atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler katılımcılarla buluştu. Şölen, gençlerin yaratıcı bakış açılarının gelişmesine, teknoloji ve robotik alanında önemli deneyimler kazanmalarına ve teknolojiyi daha yakından tanımalarına olanak sağladı.

"GENÇLERİMİZ BU ŞÖLENDE DENEYİM KAZANDI"

Vali Mükerrem Ünlüer ve şehir protokolü ile birlikte şölen alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Beşen, “Bugün burada, geleceğimizin temellerini atmaya yönelik bir araya geldik. Robotik ve Teknoloji Şöleni, gençlerimize ilham vermek, onları yenilikçi düşüncelere teşvik etmek ve teknolojinin sınırlarını zorlamaları için bir platform sağlamak amacıyla düzenlenen bir etkinlik. Bu şölen, Kahramanmaraş'ın gençlerinin yaratıcılıklarını ve mühendislik becerilerini sergilemeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Dolu dolu geçen bu etkinlikte, gençlerimiz kendi projelerini geliştirecek ve robotik alanında önemli deneyimler kazanacaklar” dedi.

"GENÇ KARDEŞLERİMİZ ŞÖLENDE TEKNOLOJİYLE DAHA YAKINDAN TANIŞTI"

Başkan Vekili Beşen, konuşmasının devamında: “Büyükşehir Belediyesi olarak, gençlerimizin eğitimine ve gelişimine odaklanmak en öncelikli hedeflerimizden biridir. Bu şölen, şehrimizin gençlerine teknolojiyi keşfetme ve onu hayatlarının bir parçası haline getirme fırsatı sunmaktadır. Paydaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz bu etkinlik, şehrimizin gençlerine yalnızca bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda onları geleceğin liderleri olarak yetiştirecektir” şeklinde konuştu. Şölen, yarışmalarda dereceye giren katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.