Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kutlandı

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2017 12:26
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kutlandı

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını, Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde düzenlediği bir törenle  başlayan etkinlikler, 12 okulda yapılan Sincap Tiyatro gösterisi, Orman Bölge Müdürlüğünün tanıtılması ve bilinirliğini artırmak için Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen projelerin anlatıldığı  fotoğraf sergisi  ve 10 bin fidan dağıtımı ile devam etti. Son olarak da  Başkonuş yaylasında yapılan doğa yürüyüşü ile sona erdi.

Fidan dikim  tören alanında tüm davetlileri selamlayarak açılış konuşmasına başlayan Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş ülkemiz ormanlarının bugünkü durumu ile gelecek kuşaklar için sürdürülebilir yönetimi hakkında genel bilgiler verdi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu ormancılık faaliyetleri ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Aaltındaş konuşmasına şöyle devam etti” Kahramanmaraş ilimizin %34 .8 ormanlık alanlarla kaplı, Ormanlık alan olarak Türkiye ortalaması %26,6 civarındadır. Kahramanmaraş  ilimiz Türkiye ortalamasının üzerinde orman varlığına sahip bulunmaktadır.  Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2016 yılında Kahramanmaraş ilimizde 20 Bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları ve ayrıca 19 bin dekarda toprak koruması ve erozyon kontrol çalışması gerçekleştirdik. Orman köylülerimize gelir kapısı açmak için 5 bin köyde 5 bin orman projesi kapsamında 34 köyümüzde gelir getirici tür ağaçlandırması yaptık.  Bu proje ile ceviz, badem, zeytin ve dut türelinde dikimler yapmış bulunmaktayız.”

a1-013.jpg

“ Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için durmadan, bıkmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 Programda konuşma yapan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Eraslan” “Ormanlarımız bir ülkenin akciğeri ve en büyük zenginlik kaynaklarıdır. Orman havadır, Orman Sudur, Orman Topraktır, orman kullandığımız kalem okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve saymakla bitiremediğimiz bir kaynaktır. Bir çocuk şarkısında söylediği gibi tohumlar fidan, fidanlar ağaca, ağaçlar orman dönmeli yurdumda dileğiyle Dünya ormancılık gününü kutlar hepinize saygılar sunarım” dedi.

Daha sonra, peyzaj düzenlemesi OBM tarafından yapılan Necip Fazıl Şehir Hastanesi bahçesine  Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı olmak üzere İl Protokolü, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş , kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ile orman teşkilatı çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından Mavi Servi, Mazı, Defne, Fıstıkçamı, Sedir, Altuni Mazı,  Süs  bitkileri türlerinden  2.000 adet fidanı toprakla buluşturdular. Fidan dağıtım programında 10.000 fidan ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

a2-008.jpg

Etkinliklere başta Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, ve Vali yardımcısı Ömer Adar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı, Orman Fakültesi Prof.Dr. Fatih Mengeloğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Semih Yancar, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yöneticisi Ali Nuri Öksüz, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş , olmak üzere il protokolü, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ile orman teşkilatı çalışanları, İzci gurupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

a3-006.jpga4-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.