KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ'TEN ZİYARET

Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, 8 Mart’ta açılışı yapılacak olan BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğini ve KÜMGED İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünü ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ'TEN ZİYARET
 GÜVENÇ, “Vakıf ve dernekler gönüllülük esasıyla kamu yararına çalışan önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu sivil toplum kuruluşları toplum yararına önemli görevleri ifa etmenin yanında demokratikleşmenin önemli bir göstergesidir. Toplumun çeşitli sorunlarının çözümü konusunda gönüllü olarak çalışan bu kuruluşların sayısının her gün artmasını son derece faydalı ve sevindirici buluyorum. Vakıflar çok eski yıllardan bu yana, Selçukludan Osmanlıdan bu yana tarihimizde, önemli görevler ve roller üstlenmişlerdir. Dernekler ise yakın tarihimizde vakıfların yürüttüğü hizmet kervanına katılmıştır. Gördüğümüz kadarıyla BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği de Kahramanmaraş’ta bu hizmet kervanına katılma hazırlığında. 8 Martta açılışı gerçekleşecek olan derneğin şimdiden hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Dernek Başkanı Hikmet Baba’dan dernek hakkında bilgi alan GÜVENÇ, dernek başkanı Hikmet BABA ve dernek yönetimiyle birlikte dernek bünyesinde gıda maddelerinden giyeceğe; temizlik maddesinden, ev eşyalarına kadar oluşturulan yardım mağzasını ve dernek faaliyet binasını gezdi. İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere gönüllüler tarafından verilen yardım malzemelerini gören GÜVENÇ; “Bizim insanımızda başka milletlerde görülmemiş bir yardımseverlik duygusu var. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın her zaman yardıma muhtacın yanında olmuş bir milletiz. Bu tarihte de böyleydi şimdi de böyle.”dedi ve dernek yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. KÜMGED İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünü de ziyaret eden Milletvekili GÜVENÇ, burada da çocukların, gençlerin zararlı alışkanlıklar edinmemesi ve onlara sahip çıkılması adına bu tür kuruluşların gerekliliğinin önemine değindi. KÜMGED İzcilik Gençlik ve Spor Kulübünde çocuklarla bir süre sohbet edip onların oyunlarına katılan GÜVENÇ, dernek ve kulüp yöneticilerine; “Siirt Koordinatörlüğüm nedeniyle görevli olarak Başbakanla Siirt’teki programa katılacağımdan 8 Marttaki açılış programınıza katılamayacağım ama şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Diyerek dernekten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.