Kahramanmaraş Kitap Fuarı Öğrencilerin Yoğun İlgisiyle Sürüyor

Yayınlanma:
Kahramanmaraş Kitap Fuarı Öğrencilerin Yoğun İlgisiyle Sürüyor
Editör

Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kitap Fuarı, öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Farklı yayınevlerinin stantlarını gezen gençler, aradıkları kitaplara ulaşırken okuma alışkanlıklarını geliştirme fırsatı buluyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuar, her yaştan kitapseveri ağırlamayı sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarındaki okullardan gelen öğrenciler, fuarda kitapları inceleyerek ilgi alanlarına uygun eserleri satın alıyor.

Öğrencilere Ulaşım Desteği

Okul gruplarının katılımını kolaylaştırmak amacıyla gün boyunca servis hizmeti sağlanıyor. Fuar alanında yayınevlerinin stantlarını gezen öğrenciler, farklı türlerdeki eserleri keşfederken yazarlarla ve kitap dünyasıyla yakından tanışma imkânı buluyor.kitap-fuari-4-gun14.jpg

Genç Okurlardan Fuara Övgü

Fuara katılan öğrenciler, kitap çeşitliliğinden ve etkinlik atmosferinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Macera kitaplarını seven Hümeyra Kasımoğlu, aradığı birçok eseri fuarda bulduğunu belirtirken Zümra Yaşar da kitap okumayı sevdiğini ve fuardan kitaplar aldığını söyledi.

Her yıl fuara geldiğini ifade eden Sefa Çimen, Kahramanmaraşlı yazarları tanıma ve eserlerini inceleme fırsatı bulduğunu kaydetti. Aybüke Buğday ise ileride yazar olmayı ve kendi kitaplarını fuarda okurlarla buluşturmayı istediğini dile getirdi.

Diğer öğrenciler de kitaplarla dolu bir ortamda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinlik, gençlerin kitaplara erişimini kolaylaştırırken Kahramanmaraş’ın edebiyat ve okuma kültürüne de katkı sunuyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.