Kahramanmaraş Hal Kavşağı 2020’ye kadar bitecek mi? Acaba...

Bitmek bilmeyen trafik çilesine bir de inşaat çalışması eklenince işin içerisinden çıkılmaz hale geliyor. Kahramanmaraş trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi olan Hal Kavşağı’na bir darbe de inşaat çalışmaları vuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2019 13:02
Kahramanmaraş Hal Kavşağı 2020’ye kadar bitecek mi? Acaba...

Diriliş Haber olarak bugüne kadar Kahramanmaraş’ın bütün sorunlarını ele alarak yetkililere iletmede hassasiyetimizi ortaya koyduk. Bununla birlikte vatandaşa faydalı olacak olan her projenin de arkasında durduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada Hal Kavşağı verilen sözler doğrultusunda zamanında faaliyete açılamadı. Kahramanmaraşlıların yıllardır hasretle beklediği Hal Kavşağı’nda bir türlü sona gelinemedi. İş giriş ve çıkış saatlerinde trafiğin adeta çile olduğu kavşakta, çevre düzenlemesi adına da bir gelişmenin olmaması bölge vatandaşı ve esnafı açısından kızgınlıkla karşılanıyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 2 ay önce bölgede yaptığı inceleme sonrası yetkililerden Ekim içerisinde biteceği sözünü almıştı. Bu sözün Kahramanmaraşlılara müjde olarak verilmesinin ardından bütün gözler yıllardır bitmek bilmeyen hal kavşağına çevrildi.

SÖZÜN ZAMANI GEÇTİ

Tarihler 22 Ağustosu gösterirken Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kentte yaptığı çalışmaların yerinde denetlemesini sağlayan ve talepleri direkt olarak ileten TBMM içişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, köprülü kavşağın Ekim ayı içerisinde biteceğinin sözünü almıştı. Güvenç, Karayolları Bölge Müdürlüğünden aldığı bu sözü Kahramanmaraşlılara müjde olarak vermişti. Güvenç’in, bu sözü Kahramanmaraşlılara müjdelemesinin ardından Hal Kavşağı için verilen süre doldu ve geçti. Bölge esnafı ve vatandaşlar tarihin dolmasına rağmen çalışmanın bitmemesine üzüntü ile yaklaşıyor.

ÇEVRESEL SORUNLAR ‘ÇÖZÜM’ DİYE BAĞIRIYOR

Diriliş Haber ekibi olarak yıllardır esnaflarına kulak verdiğimiz haller bölgesinin içinde bulunduğu sorunların çoğuna hakim bir kalemle haberlerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Hal Kavşağının tamamlanmamasının yanına birden fazla sorun da baş göstermeye devam ediyor. Şehir trafiğinin en yoğun olduğu bölgede, okul giriş ve çıkış saatlerinde kırsal mahallelerden gelen öğrenciler için alternatif bir yaya geçidi bulunmuyor. Bu durum özellikle Madalyalı kavşaktan Kayseri istikameti üzerindeki yolun düzensizliğinden dolayı hayati tehlike arz ediyor. Diğer bir sorun ise; kanalizasyon kanalının aylarca açık durması hem insan sağlığını tehlikeye atıyor, hem de çevre kirliliğine yol açıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.