Kahramanmaraş Depremlerinde Tutuklanan Kontrol Elemanı: Binayı Hiç Denetlemedim!

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'da yıkılan apartmanın denetim elemanı, "Hiç denetlemedim, imza sahte" dedi. Depremde 99 kişi yaşamını yitirdi. Soruşturma devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 18:12
Kahramanmaraş Depremlerinde Tutuklanan Kontrol Elemanı: Binayı Hiç Denetlemedim!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'da yıkılan binanın kontrol elemanı C.C, yaptığı savunmada, Gökkuşağı Apartmanı'nın yapımını hiç denetlemediğini iddia etti. C.C, ifadesinde, apartmanın inşasıyla ilgili herhangi bir denetimde bulunmadığını ve kendisine ait olduğu iddia edilen beton döküm tutanağındaki imzanın sahte olduğunu söyledi.

Ayrıca, o dönemde Erzin ilçesinde doğal gaz kombine çevrim santrali inşaatında çalıştığını belirterek, Gökkuşağı Apartmanı'nın yapımından haberi olmadığını savundu. C.C'nin avukatı da müvekkilinin inşaat sürecinde herhangi bir sorumluluk taşımadığını ve tutanaktaki imzanın gerçek olmadığını ileri sürdü.

Proje denetçisi İ.A. ise kusurunun olmadığını ve binanın yapımında herhangi bir eksiklikle ilgili sorumluluğunun olmadığını iddia etti. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında C.C. ve İ.A. tutuklanmıştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.