Kahramanmaraş Depreminde 38 Kişinin Hayatını Kaybettiği Apartman Projesiz, Ruhsatsız ve Denetimsiz İnşa Edilmiş!

Diyarbakır'da yıkılan Dündar Apartmanı faciasında, bilinçli taksirle 38 kişi öldü. Projesiz ve denetimsiz inşa, 22 yıl hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2023 11:33
Kahramanmaraş Depreminde 38 Kişinin Hayatını Kaybettiği Apartman Projesiz, Ruhsatsız ve Denetimsiz İnşa Edilmiş!

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Dündar Apartmanı'nda 38 kişinin yaşamını yitirdiği trajik olayla ilgili dava süreci başlatıldı. Depremin neden olduğu bu acı olay, bina projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz bir şekilde inşa edilmiş olmasıyla daha da üzücü bir hal aldı.

Dündar Apartmanı'nın müteahhitleri İlhami Dündar ve Sercan Erbey ile arsa sahibi Seydo Bozkaya hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameye göre, bina yapımında kullanılan malzemelerin kalitesizliği, projenin olmaması, ruhsat eksikliği ve denetimsizlik, binanın çökmesine neden olan faktörler arasında yer alıyor.

İddianamede belirtilenlere göre, İlhami Dündar ve Sercan Erbey, insanların yaşam alanı olarak kullanacakları binayı yapmaya uygun olmayan malzemelerle inşa etmişlerdir. Ayrıca, binanın projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz bir şekilde yapıldığı, arsa sahibi Seydo Bozkaya'nın da bu yapı sürecine arsasını tahsis ettiği belirlenmiştir. Bu olumsuz şartlara rağmen, suçlular sonucu öngörmüş olmalarına rağmen eylemlerine devam etmişlerdir.

Soruşturma kapsamında diğer şüpheliler H.B, S.T. ve M.Ş.E'nin ise suçsuz olduğu tespit edilmiş ve onlar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

Bu acı olayda hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve benzer felaketlerin önüne geçmek adına, bilinçli taksirle suç işleyen bu kişilerin adalete hesap vermesi gerekmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.