Kahramanmaraş Dahil 48 İlde 50 Zanlı Yakalandı! Çocuk İstismarına Karşı Sarsıcı Operasyon

48 ilde düzenlenen operasyonla çocuk müstehcenliğine yönelik 50 zanlı yakalandı. İçişleri Bakanı, çocukların korunmasının öncelikleri olduğunu vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 15:21
Kahramanmaraş Dahil 48 İlde 50 Zanlı Yakalandı! Çocuk İstismarına Karşı Sarsıcı Operasyon

48 ilde gerçekleştirilen çevrim içi çocuk müstehcenliği operasyonunda 50 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun çocukları koruma konusundaki hassasiyetlerinin bir yansıması olduğunu belirtti.

Operasyon, İstanbul merkezli olup, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

48-ildeki-internette-cocuk-mustehcenligi-operasyonunda-50-zanli-gozaltina-alindi.jpg

Operasyon kapsamında, çocuklara ait müstehcen materyalleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarına karıştıkları tespit edilen şüpheliler, Telegram uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerini para karşılığı satışa sundukları belirlendi. Operasyon, 48 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve şüphelilerin üzerinde tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik İstanbul merkezli Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu yapan polisleri tebrik ederken, çocukların korunması konusunun kendileri için en önemli hassasiyetlerinden biri olduğunu vurguladı. Ayrıca, siber güvenlik ekiplerinin 7 gün 24 saat boyunca sanal devriyelerde görev yaptığını da belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.